View Single Post
Staro 14.10.2006., 17:57   #20
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Vucko Pregled postova
Uvrh glave ti je samo taj jedan 120mm na ispuhu + napajanje koje isto ispuhuje van. Sve rupe na kučištu (bočno, sprijeda) koje nemaju svrhu (tipa da preko njih ventilator usisava zrak ili da su rupe napred preko kojih bi eventualno ulazio hladni i friški zrak za HDD) zatvoriti nečime (ako se već nema neki karton koji bio neprimjetan, onda izolir trakom boje koja se neće vidjeti, ili općenito nekom trakom).
Puno ventova=zaboravi na tišinu...
Upravo tako nekako sam neki dan uradio. Imam chief-a deltu i dva 80mm AC Pro TC(1600-1800rpm) na ispuhu, kuciste sam sa svih strana izolirao a zrak ulazi preko diska kojeg sam stavio u gumu od gaca u 5.25 incni slot i dodatno ga stisao preko AAM-a. Disk je hladan kao i prije iako nijedan vent ne puse direktno po njemu, ali ona dva 80mm straga i delta "vuku" zrak unutra koji prelazi preko diska. Temp. su odlicne, bolje nego prije a sada imam dva venta manje(prije imao jedan 80mm na bocnoj stranici, dok je na disk puhao odozdo postavljen vent) i to upravo zato sto je postignut protok zrakak od naprijed straga.
Sad mi je racunar uber-tih, jedino kaj se cuje je grafa i to samo pod opterecenjem.
SRV je offline   Reply With Quote