Pozdrav!
Imam Sapphire Radeon 9600 Atlantis (običnu) 128MB, 128bit, s TV i DVI izlazima, koja se nalazi na Gigabyte GA-8S648-L matičnoj ploči (karticu sam kupio polovnu).
Imam problem s tv izlazom, koji mi je (po default postavkama) pretaman i s prejakim bojama. Boje (color saturation) mogu staviti u normalu, ali kontrast mogu samo minimalno popraviti (i dalje je slika na tv-u pretamna).
Da bih uopće vidio sliku na tv-u, moram ići na "Force detection of my TV", inače mi kaže "Not connected". Također, kada pokušam uspostaviti "Extended desktop", TV mi se automatski gasi (tj. gasi se video izlaz, pa ga opet moram paliti na ATI-jevom Display tabu.
Koristim kabel SCART-chinch (s malim adapterom za S-video, jer nemam direktan chinch izlaz na grafi).
Također imam problem sa AGP brzinom. Smartgart mi kaže da je brzina AGP-a nula (a maksimalno se može namjestiti do 4x, premda bi i grafa i MB trebale podržavati 8x). Kada namjestim na 4x u Smartgartu, resetiram komp, situacija je i dalje ista, 0xAGP).
BIOS-i na grafi i MB-u su najnoviji, kao i driveri.
Pokušao sam:
- staviti najnovije Catalyst drivere,
- staviti najnovije Omega drivere (s uključenom opcijom Fastwrite),
- staviti najnovije Omega drivere (s isključenom opcijom Fastwrite),
- kombinirati u BIOS-u FastWrite (Enabled, Auto) i AGP brzinu (Auto, 4x),
- tražiti slične slučajeve na netu (u principu ih ima, ali su ti problemi riješeni s novijim driverima za matičnu ili podešavanjem FastWritea i AGP brzine u BIOS-u) - meni to ne pomaže.
Nadam se da mi možete pomoći, jer sam već lagano lud, i mrzim ATI!
Blažen bio Geforce!