View Single Post
Staro 14.10.2006., 17:22   #9
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor stublina Pregled postova
@Beren

Pa dobro ajde onda nađi taj Seagate Barracuda na toj "nabavi net" - nema.

Zašto nema ? Zašto ni na našoj nabavi net nema gomile stvari ?

Dobro, malo sam se nespretno izrazio no nabava net bi trebala biti skup svih dostupnih cjenika jer ovakva kakva je nije baš relavantna.

Koja mi korist od 15 trgovina i njihovih cjenika kad ih ima još 10 koje tu nisu obuhvaćene a jeftinije su. Samo ažuriranje cjenika isto je neuredno. Trgovine im daju cjenik samo određenih proizvoda.

http://pcborg.org/index.php?page=sho...mart&Itemid=28

Evo npr. nađi mi ovu grafu na nabavi net.

Ma gle, jasno je meni da se oni ne updateaju kako treba, ali objašnjavam ti da je njihov "skupni cjenik" baziran na tome s koliko trgovina imaju ugovor i koliko se te trgovine uopće trude updateati cijene svojih proizvoda odnosno dodaju nove i miču one koje više nemaju.

Pa znaš koji bi posao bio da netko ide ručno gledati cjenike svih mogućih trgovina u HR recimo svakih tri dana i onda od toga raditi bazu? I onda to još netko radi besplatno. To ne fercera.

Takva shema može dobro radit da se napravi site o kojem se netko konstantno brine i da se sklopi ugovor s brdom trgovina koje bi onda davale svoje cjenike u određenim vremenskim intervalima i to u nekom prihvatljivom obliku (čitaj nekoj smislenoj vrsti datoteke pomoću koje bi se lako dala updateat baza).