View Single Post
Staro 14.10.2006., 16:21   #31
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor peroW1 Pregled postova
Vjerovatno da. To i jest ajmo reci ozbiljniji nedostatak nVidije u odnosu na Ati.
Al koristi ga jedva par igara, npr.Oblivion koji ionako sve dostupne kartice baca na koljena ako bas sve odapnemo do daske (barem 1280x1024, high, HDR, 16AF i ako je moguce dodati AA,recimo 4x minimalno..) Mislim da to moze progutat Quad SLI ili Crossfire only ,ako zelimo igriv framerate od minimalno 40+ fps-a. A to za sobom opet povlaci vrhunski cpu, ram...
Osobno, da i podrzava HDR+AA, AA ne bi koristio jer je i ovako na rubu glatkog igranja na pojedinim mjestima, uz gore spomenute postavke.
2X AA mozda i prode, ali mislim da sve iznad 4 treba lagano zaboravit.
S eventualno 100Gb/s propusnosti mozda da....
Samo da te ispravim Oblivion 1280x1024,HDR+AA,sve ostalo na maksimum,u driverima namješteno "high quality",FPS ne pada nikad,ali nikad ispod 40 FPS-a,prosjek je 50 po mojoj procjeni,jer zna ići i preko 70 na nekim mjestima Konfiguracija u sig-u...

Što se tiče moje tvrdnje da neće prek godinu dana,to je zapravo moja slobodna procjena,kao što sam napomenuo Ne možeš GX2 uspoređivat s 6600GT kad su u pitanju temperature i vijek trajanja,GX2 radi na višim frekvencijama,ima puno kompleksniju arhitekturu jezgre i radi na večoj voltaži,i na kraju vjerovatno najvažnija sitnica,troši daleko više wata

Samo još jedna napomena,i moje osobno iskustvo s HDR+AA...

Svojevremeno imao sam X1800XT i X1900XT(X),HDR+AA je meni bio revolucionaran napredak u kvaliteti grafike,stvarno eye candy i pol,da bi to sve prodao i završio na 7900GT,koliko god ona bila brza (7K vmod 1.55v 3DMark06),ja nikako nisam bio zadovoljan dotičnom i igrat Oblivion nakon HDR+AA je bilo kao igrat playstation 1 nakon dvojke...jednostavno kad uključim HDR fali i to jako AA,totalno sve nazubljeno...a kad uključim AA opet fali HDR,bez njega izgleda sve mrtvo...Sad sam opet na X1900XT (X Toxic) i kupovinom dotične za 2600kn smatram da sam napravio najbolji posao u životu.Sada sve opet izgleda super