Citiraj:
Autor gorluk
Ok, hvala na savjetu, ali bilo bi mi jasnije da je post malo smisleniji i više u duhu hrvatskog jezika.
|
fakat mi se je preblesavo opravdavat za te sitne greskice, nadalje kad bi pogledao kolko mi treba za jedan post bi sve svatio

no to nije vazno
Citiraj:
Prvo, nisi mi dao niti jedan savjet (za razliku od drugih), već si samo komentirao kako to ne valja. Drugo, ja nigdje nisam napisao da sam vrhunski poznavatelj cjelokupne računalne tehnologije i ponude komponenti na tržištu (inače ne bih ni otvarao ovakav topic, ne?). Dakle, nisam otvorio topic kako bih se hvalio hebeno i optimalno složenom konfiguracijom, već sam napomenuo kako je ovo ugrubo složeno i da molim savjet oko eventualno boljih odnosno primjerenijih komponenti.
|
kao 1. kad smo u tom smjeru vec krenuli, imas vise "modela" slozenih od moda,mene,mcg-a i ekipe koja je imho puno upocenija u to neg ostatak...iso tako ovi koji postaju ovdje jako dobro znaju da ih ne prcam vec kazem sto se treba izmjenit i za koju lovu...il se varam?mr.m?nicko?pheonix, razor??'i ostatak!savjete namjerno nisam davao kao poticaj ekipe koja ce kad tad preuzet posao "seniora" jerbo mi nemam vremena/volje/stojaznam...pa da paze malo na to...jer je recimo seagate .10 diskovlje skoro = brzo ko raptor...ilitiga smisao raptora = 0 u ovoj konfi...samo sam naveo jedan od primjera
Citiraj:
Što se tiče tvojeg "preleta":
Za sistemski disk / Photoshop scratch disk. Zato i pitam da li to ima smisla, jer nisam nikad koristio Raptor, niti ne znam što bi konkretno dao u radu, pa zato i pitam. Rado ću poslušati tvoj savjet, ako mi objasniš zašto bi to bilo glupo.
|
pa eto na brzaka sam ti napisao vec gore...al ajde evo opet...raptor je nesto izmedu scsi-a(citaj naravno da je bilo i 7200 o/min scsi diskova al generalno mislim na 10k)i sate...daklem radi na 10tak k okretaja sto mu pridonosi bolje perfomanse...nadalje zapis je "standardni" (zapis na plate-buba dont kill me)

dok ej kod seagate .10 serije to "malo" izmjenjeno...ilitiga .10 skoro ) brza ko i raptor...but wait there's more...320gb naspram 36gb je velka razlika

raptore ti je nakon .10 serije bezvezno koristit...ima jos puno vise mana...jer ga negdje i .10 odere ko zeca...no dosta o disku ili?
Ok, koje i zašto?
koje...bilokoje brandname napajanje koje ima cca 450w ce biti i vise neg dosta za tebe...recimooo (citaj sad pucam iz glave) 300w ener koji trenutnod ode 160 kn bi ti bio dosta jak citaj BI,....posto je non oc-e masina...za tebe pokoji recimo seasonic 430....12ica ne trebas jos 14icu

ili pak neki antek...ak os sparat...400-450w fortic...410w chif...ma boze mili mos birat kolko os...ocz powerstream ocz modstream...stari moj

enivej...seasonic 430 je moja preporuka
Citiraj:
Napisao sam sasvim jasno čime se bavim - grafičkim dizajnom i ilustracijom, rjeđe animacijom (i to ne pretjerano zahtjevnom - skeniranje crteža, te zatim ink & paint i compositing, a nikako neka "stavio sam 9 x filtera, 15 y filtera i 24 z filtera, na 49 layera), a 3D bih zavrtio jako rijetko, ukoliko se pokaže potreba za implementiranjem 3D-a u neki 2D projekt (i tada većinom modeliranje / rendanje u Lux. Modo-u). Koju bih onda karticu treba po tvojem mišljenju? (samo mi molim te nemoj reći Matrox ili Quadro FX jer A: Matrox sam imao, i to je porez za budale, i B: Quadro mi ne treba jer ne slažem nikakav 3D workstation). Ako ćemo o grafičkim karticama i mojoj struci, Macovi su standard u grafičkoj industriji, i u najnovijim MacPro modelima standardno dolazi 7300GT (kao opcija može se nadoplatiti ATI 1900XT ili Quadro FX4500), i 90% grafičkog dizajna danas u svijetu se radi na takvim, odnosno slabijim karticama, budući da se po defaultu nalaze u Mac računalima).
|
koju si to matroxicu ima i kad

quadro fx...ok necu ti nju preporucit...nego cu recimo fire GL?

salu na stranu pobogu pa wildcat...e da i nikad nisi reko tocnu cijenu do koje ides
Citiraj:
Da li si pročitao što sam napisao? Naveo sam kako se ne razumijem u razlike kod rama, i upravo zato sam pitao da li ima smisla ulagati u neki skuplji ram, jer ne znam što to znači za konkretni rad i meni potrebne performanse. Da, mislim da mi je najpametnije staviti sada 2GB rama, a novac rasporediti negdje drugdje, jerbo ionako planiram s vremenom ubaciti još rama (npr. mogu slijedeći mjesec dodati još 1GB stick, pa mjesec nakon toga još jedan).
|
mozes tako...ili kupis recimo (joj sto bi volio da znam do koje love ides) pa uzmes ono sto je buba preporucio...2xeona i deri
al i asus p5b ce te zadovoljit...stovise i nesto sasvim jeftino ce...jer pogodi sta tu pusis lovu ak ne klokas...preporuka...nekaj totalno banalno sa 4 ddr2 utora...time dobivas odma 2 gige rama
Citiraj:
Pa otvorio sam topic upravo da bih se "dogovorio", odnosno savjetovao s ljudima kako da rasporedim novce u konfiguraciji, a ne "sam sa sobom". Rekao sam na koji način ću koristiti računalo i koliko novca imam, što bih još trebao?
|
sam ja lud ili?ne vidim svotu(osim u konfi) i to svacam kao 9k?
enivej ti nista...nisam ni tebe napao vec sam dao na razmisljanje juniorima na cem trebaju poradit: wtf :