View Single Post
Staro 13.10.2006., 20:51   #19
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Ok, hvala na savjetu, ali bilo bi mi jasnije da je post malo smisleniji i više u duhu hrvatskog jezika.
fakat mi se je preblesavo opravdavat za te sitne greskice, nadalje kad bi pogledao kolko mi treba za jedan post bi sve svatio no to nije vazno

Citiraj:
Prvo, nisi mi dao niti jedan savjet (za razliku od drugih), već si samo komentirao kako to ne valja. Drugo, ja nigdje nisam napisao da sam vrhunski poznavatelj cjelokupne računalne tehnologije i ponude komponenti na tržištu (inače ne bih ni otvarao ovakav topic, ne?). Dakle, nisam otvorio topic kako bih se hvalio hebeno i optimalno složenom konfiguracijom, već sam napomenuo kako je ovo ugrubo složeno i da molim savjet oko eventualno boljih odnosno primjerenijih komponenti.
kao 1. kad smo u tom smjeru vec krenuli, imas vise "modela" slozenih od moda,mene,mcg-a i ekipe koja je imho puno upocenija u to neg ostatak...iso tako ovi koji postaju ovdje jako dobro znaju da ih ne prcam vec kazem sto se treba izmjenit i za koju lovu...il se varam?mr.m?nicko?pheonix, razor??'i ostatak!savjete namjerno nisam davao kao poticaj ekipe koja ce kad tad preuzet posao "seniora" jerbo mi nemam vremena/volje/stojaznam...pa da paze malo na to...jer je recimo seagate .10 diskovlje skoro = brzo ko raptor...ilitiga smisao raptora = 0 u ovoj konfi...samo sam naveo jedan od primjera

Citiraj:
Što se tiče tvojeg "preleta":

Za sistemski disk / Photoshop scratch disk. Zato i pitam da li to ima smisla, jer nisam nikad koristio Raptor, niti ne znam što bi konkretno dao u radu, pa zato i pitam. Rado ću poslušati tvoj savjet, ako mi objasniš zašto bi to bilo glupo.
pa eto na brzaka sam ti napisao vec gore...al ajde evo opet...raptor je nesto izmedu scsi-a(citaj naravno da je bilo i 7200 o/min scsi diskova al generalno mislim na 10k)i sate...daklem radi na 10tak k okretaja sto mu pridonosi bolje perfomanse...nadalje zapis je "standardni" (zapis na plate-buba dont kill me) dok ej kod seagate .10 serije to "malo" izmjenjeno...ilitiga .10 skoro ) brza ko i raptor...but wait there's more...320gb naspram 36gb je velka razlika raptore ti je nakon .10 serije bezvezno koristit...ima jos puno vise mana...jer ga negdje i .10 odere ko zeca...no dosta o disku ili?

Ok, koje i zašto?
koje...bilokoje brandname napajanje koje ima cca 450w ce biti i vise neg dosta za tebe...recimooo (citaj sad pucam iz glave) 300w ener koji trenutnod ode 160 kn bi ti bio dosta jak citaj BI,....posto je non oc-e masina...za tebe pokoji recimo seasonic 430....12ica ne trebas jos 14icu ili pak neki antek...ak os sparat...400-450w fortic...410w chif...ma boze mili mos birat kolko os...ocz powerstream ocz modstream...stari moj enivej...seasonic 430 je moja preporuka

Citiraj:
Napisao sam sasvim jasno čime se bavim - grafičkim dizajnom i ilustracijom, rjeđe animacijom (i to ne pretjerano zahtjevnom - skeniranje crteža, te zatim ink & paint i compositing, a nikako neka "stavio sam 9 x filtera, 15 y filtera i 24 z filtera, na 49 layera), a 3D bih zavrtio jako rijetko, ukoliko se pokaže potreba za implementiranjem 3D-a u neki 2D projekt (i tada većinom modeliranje / rendanje u Lux. Modo-u). Koju bih onda karticu treba po tvojem mišljenju? (samo mi molim te nemoj reći Matrox ili Quadro FX jer A: Matrox sam imao, i to je porez za budale, i B: Quadro mi ne treba jer ne slažem nikakav 3D workstation). Ako ćemo o grafičkim karticama i mojoj struci, Macovi su standard u grafičkoj industriji, i u najnovijim MacPro modelima standardno dolazi 7300GT (kao opcija može se nadoplatiti ATI 1900XT ili Quadro FX4500), i 90% grafičkog dizajna danas u svijetu se radi na takvim, odnosno slabijim karticama, budući da se po defaultu nalaze u Mac računalima).
koju si to matroxicu ima i kad
quadro fx...ok necu ti nju preporucit...nego cu recimo fire GL? salu na stranu pobogu pa wildcat...e da i nikad nisi reko tocnu cijenu do koje ides

Citiraj:
Da li si pročitao što sam napisao? Naveo sam kako se ne razumijem u razlike kod rama, i upravo zato sam pitao da li ima smisla ulagati u neki skuplji ram, jer ne znam što to znači za konkretni rad i meni potrebne performanse. Da, mislim da mi je najpametnije staviti sada 2GB rama, a novac rasporediti negdje drugdje, jerbo ionako planiram s vremenom ubaciti još rama (npr. mogu slijedeći mjesec dodati još 1GB stick, pa mjesec nakon toga još jedan).
mozes tako...ili kupis recimo (joj sto bi volio da znam do koje love ides) pa uzmes ono sto je buba preporucio...2xeona i deri
al i asus p5b ce te zadovoljit...stovise i nesto sasvim jeftino ce...jer pogodi sta tu pusis lovu ak ne klokas...preporuka...nekaj totalno banalno sa 4 ddr2 utora...time dobivas odma 2 gige rama

Citiraj:
Pa otvorio sam topic upravo da bih se "dogovorio", odnosno savjetovao s ljudima kako da rasporedim novce u konfiguraciji, a ne "sam sa sobom". Rekao sam na koji način ću koristiti računalo i koliko novca imam, što bih još trebao?
sam ja lud ili?ne vidim svotu(osim u konfi) i to svacam kao 9k?
enivej ti nista...nisam ni tebe napao vec sam dao na razmisljanje juniorima na cem trebaju poradit: wtf :

mc_fish je offline   Reply With Quote