View Single Post
Staro 13.10.2006., 17:23   #12
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da si se malo za*ebao, što se WIN RAR-a tiče. Ako ti puca na fajlovima s neta ko kaže da je stvar u njemu? Možda su fajlovi s*ebani? Meni RAR služi već godinama, još od DOS verzija, odlično i ne bih ga mjenjao za ništa. A isprobao sam ih masu, naravno.
Što se NOD-a tiče - stara priča. Nerigistrirane verzije skidaju svako malo po 2MB updatea i to živcira, to je istina. Ali, ovaj drugi problem sa skeniranjem fajlova je stvar u podešavanju NOD-a. On se treba podesiti, po ne znam koji put to pišem. Za svaki modul postoje detaljne postavke u slučaju ovoga ili onoga i kada se jednom podesi - stvar fercera bez problema. Mislim, imam ga instalirano u firmi na više desetaka računla i radi savršeno već godinama. To nije AV koji dođe "tvornički podešen na najbolje" pa ga ti samo trebaš instalirati. Zahtjeva malo truda i vremena ali je to opak AV pa nek kaže ko šta hoče.

Na slici je rješenje kako postaviti u svakom od modula (AMON; DMON; IMON; EMON; NOD32) za svaku vrstu detekcije i garantiram da pri ovakvim postavkama NOD ne pita apsolutno ništa, prilikom detekcije virusa ili bilo čega drugog.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nod.gif‎
Views:	296
Size:	44.1 kB
ID:	6636  
tor je offline   Reply With Quote