View Single Post
Staro 11.10.2006., 04:07   #9
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Trenutno konf. izgleda ovako:

Procesor: Intel Core 2 Duo E6400
Matična: Asus P5B Deluxe
Disk: Seagate Sata II 320, 16 MB
Napajanje: Fortron 500 BlueStorm
Grafička: Gainward Bliss 7600GT, 256, 2xDVI, TV
DVD: LG H20LBB
Kućište: Coolermaster Centurion
Memorija: 2 x Kingmax 1024 MB, DDR2, 667 MHz
-------------------
Cijena: ~ 8.700 Kn

Ph03n1x: neću ništa overklokat, pa brijem da mi ne treba taj freezer, ne?

E sad imam pitanjce / dvojbu - ovu karticu sam stavio prvenstveno jer je navodno ok, i jer ima 2xDVI (budući da ću u jednom trenu imati 2xLCD, zasada CRT+LCD), pa me zanima da li ima smisla davati 1.150 kn za karticu na kojoj će se najmoćnija igra zvati Zelda ili Super Mario 3, ako uopće i dođe do igranja, ili da uzmem 7300GT ili nešto treće?

A drugo i važnije, što da radim s ramom? Kao što sam naveo, najviše će se vrtiti Photoshop / Illustrator / Painter i sl, znači Photoshop će jesti ram, pa me zanima ima li smisla ulagati u kvalitetniji / brži / skuplji ram (za to se novca može naći, ako treba).

Znači nešto kao:

Corsair C4, KIT, Twin2X, 800 MHz, 2 x 1024 MB

2.820,26 kn

ili

Corsair C4, KIT, Twin2X, 800 MHz, 2 x 512 MB

1.571,26 kn

ili pak neki

FB DIMM

ili pak neki

EEC

Ponavljam, nema overclockanja i ne razumijem se baš nešto u ram. Znam da su EEC i FB DIMM "bolje" odnosno skuplje memorije, da prvi uglavnom idu u servere, za druge znam da su standardno u Macovima, ali ne znam što to u praksi znači (a pogotovo pri korištenju aplikacija poput Photoshopa ili kod After Effects i sl.). Kakav je taj Corsair C4? Da li mi je bolje imati 2GB toga, ili pak 3GB nekog običnog rama (budući da je cijena ista)? Idu li uopće svi ti ramovi u Asus P5B Deluxe?

Thanks
gorluk je offline   Reply With Quote