View Single Post
Staro 10.10.2006., 23:57   #21
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nego, evo nakon služenja sa mobitelom na par dana, i igranja sa postavkama (kojih ima way to much za mene), mobitelu traje baterija 3 dana i sada mi je na rezervi (izdržat će još sutra cijeli dan ako ga neću previše mučit). No tih 3 dana je bome bio konstantno korišten, što Bluetooth, što igranje igre (ima samo jednu predinstaliranu igru), što razgovora (oko 20-30 min po danu) snimanja fotki i videa...Uglavnom, da ga ne diram toliko kolko sam ga sada mučio, mislim da mu 5-6 dana ne bi bio problem. Da samo napomenem, gasio sam ga preko noći.

Buraz je kupio Samsunga E730, koji osim što ima više početne memorije (90MB; no nemre se nadopuniti preko neke vanjske kartice), ima i ekran od 262k boja (dobro, sad, dal je to točno, ili je 264k nemam pojma. Sljedeći broj boja koji je veći od 65k). Pozadinske slike su mu ljepše malo (radi boja vjerojatnije jer su prelazi ljepši), no ostatak je isti kao i na mom Sagemu.

Fotić snima iste slike (kvaliteta, onako odokativno, mogao bi reći da na normalnom svijetlu moj ima bolju kvalitetu fotki), E730 ima bljeskalicu, Sagem nema. MP3 je isti, samo što ja nadogradnjom memorije vanjske kartice mogu staviti više pjesama/slika/videa.

E sada, jedina zamjerka kod Sagema je baratanje sa slikama. Uglavnom, slike prebačene sa kompa na mob, veličine oko 60-80kb se otvaraju nenormalno sporo (ono 5 sekundi po slici) !! Neznam zašto je to tako, no samo je kod tih slika enornmno spor. Sumnjam da će slike sa memorijske kartice brže učitavat, no neću unaprijed zaključivati

Ostalo učitavanje, slike snimljene sa ftoićem mobitela i video snimke, sve ide normalnom brzinom (nije instant, no ono, sekunda nakon, ništa strašno).
MP3 od 5MB otvori za sekundu, a sliku od 60kb (JPEG) nemre za manje od 5 sekundi? Neznam, meni nije problem čekati jer te slike gledam samo kada treba promjeniti background).

I da, utor za slušalice je 2.5mm (standardni je 3.5mm) i sada moram tražiti sluške za toga sagema (da mogu MP3 slušat offkors) koji imaju takav muški. Jer, iako imam doma konverter 3.5mm->2.5mm i nije velik (dug oko 2cm) svejedno oću origigi sluške za toga Sagema, ili neke obične koje imaju 2.5mm po defoltu.

Di bi to mogao kupiti u ZG-u?

Nadam se da vam je review pomalo i pomogao i da ste dobili dojam kao i ja, da je mob za 1000kn sa 2 godine garancije (T-mobile samo prodaje taj model) je jako dobar naprema drugih
Ja zadovoljan