Citiraj:
Originally posted by soda
Na chipovima pise MT. Nadam se da su to dobre vijesti
Sto se tice kupovine nove ploce, sumljam da ce se to dogoditi jer sam se u posljednje vrijeme totalno ispucao s novcima...
Da zamjenim modul, ne znam vise ni sam. Toliko puta sam bio kod prodavca u vezi ovoga da sam sam sebi dosadio. Prvo sam kupio 128Mb rama, rusi se. Nakon toga opet nazad u trgovinu da mi zamjeni starih 128Mb za jedan isti modul koji mi je prodao, rusi se. Poslije toga, otisao do njega da uzmem jedan modul od 256Mb i da vratim 2 od 128Mb, rusi se. Opet, ja do njega da mi da modul od 256 od drugog proizvođača, ruši se. Stvarno ne znam...
E da nesto sam primjetio. Ne znam da li je to slučajnost ali mi se većinom ruši dok sam na internetu. U igrama, mislim da mi se nije niti jednom srusio (koliko ja pamtim).
|
MT je Micron. Za SDRAM cist kvalitetan. Imam ga i radi mi stabilno na tri ploce. sandra ti mozda kaze da su u pitanju Xserox chipovi. Topao savjet, utopi svoju plocu za par sto kuna preko oglasnika i kupi od nasega Zla Abiticu ili Asusicu.
Da ti mozda ne radi sranja modem (mozda uopce nije problem RAM)? Koji modem imas? Kakav? Externi, USB, PCI, ISA, soft, hard? Mozda bi reinstalacija Windowsa bila dovoljna za rijesavanje problema? (Ovo zadnje totalno lupam, vise onako, bez veze, ali nikada ne znas.)