View Single Post
Staro 10.10.2006., 10:16   #1
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Creative Zvučnici i potenciometar

Dakle, kao što svi već vjerojatno znate,prvo kaj na zvučnicima ode jest potenciometar. Ista stvar na mojim T5900. Ponekad bi okretanjem malo pojačal muziku, a ponekad probudio starce,makar okrenul za 1 stupanj onaj mali kotačić...
Išo vidit do kad mi vrijedi garancija,kad ono imam još 1 dan. I tako ja po broj telefona, i zovem Optimum Računala. Oni mi kažu,jel imaš jamstveni list naš, il smo ti dali nekog drugog. Ja pogledam, kad na jamstvu piše Elko Tech. Oni mi vele,ok, zovi njih. Nazvo ja Elko Tech, oni mi rekli, dofuraj pa ćemo vidit. Dofuro ja sve i potenciometar i garanciju, kad ono tip mi veli, tih zvučnika više nemamo,a tako niti rezervnih dijelova, a potenciometar nebumo rastavljali niti popravljali. Kažu mi,idi natrag u Optimum Računala da ti zamjene za neke druge.

Odoh ja u O.R. i objasnim situaciju,oni vele,nemogu ništa dok im Elko ne pošalje kreditno odobrenje. WTF,ništa opet u Elko. Tamo mi lijepo objasne ovako: MI (misle na sebe) smo zvučnike nabavili od Ve-Mila. Po zakonu, MI imamo garanciju 12 mj. od njih od dana kad smo ih preuzeli. Nakon kaj distribuiramo te zvučnike O.R. , mi njima dajemo garanciju takodjer 12 mj, a ako smo ih prodali sa zakašnjenjem,npr. kod nas su stajali 2 mjeseca, onda ta zadnja 2 mjeseca ak se kaj desi ne pokriva Ve-Mil, nego mi. U istom tom slučaju, kada O.R. meni proda zvučnike, meni teče garancija na 12 mj., ali ako su ih oni duže čuvali ,onda upravo za taj period oni trebaju pokriti troškove, a ne Elko (u kojem i jest slučaj). Eto tako su mi objasnili u Elku. OK.
I sad već popizdio kaj sam dvaput bio u Elku i drugi put idem u O.R. U medjuvremenu rekoh ljudima u Elku da nazovu O.R. i objasne im zakaj im nemogu poslati taj f*****g kreditno odobrenje i kaj će napravit. Dodjem ja u O.R. i lijepo dostavim zvučnike i kažem kako se nedaju popravit. Oni mrtvi hladni meni samo natipkaju da su ih preuzeli i to je to. I sad ih ja LIJEPO i ULJUDNO pitam kaj bude dalje, a oni meni bezobrazno : SAD ČEKAJTE. I još sam ih lijepo pitao,a uglavnom to ide tak, da budem ja vjerojatno dobil nove zvučnike (a novi se više ne proizvode,odnosno taj model) ili neke druge u zamjenu za ove. I pitam ja njih a kaj ak ja baš oću iste,a neću nijedne druge,jel se dobije povrat nofaca. I tip me bezobrazno pogleda i kaže: NE! NIKAKAV POVRAT U NIKOJEM SLUČAJU!

Eto,tako me otpizdili i jedni i drugi...i jedni i drugi se ograđuju od svoje greške, i ja sam sad doma bez zvučnika, nit neznam kaj će bit.
T5900 se više ne proizvode,dijelova nema,dućani su posvađani,i jedni i drugi tvrde međusobno da mi moraju to nadoknaditi,a nitko neće..i tako ja sam oštećen,nit neznam kaj će bit.
Eto molim komentare i iskustva ili bilo koji savjet kaj da napravm sa svim tim,jako dobro dodje...odnosno da znam koja su moja prava u svemu tome.

NIKAD VIŠE NIŠ NE KUPUJEM U OPTIMUM RAČUNALA...mislim PRODALI SU MI ROBU PRAKTIČKI BEZ GARANCIJE!!! SRAMOTA!

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote