Citiraj:
Autor tomasini_
Moja duboka isprika audiofilima širom zemaljske kugle i šire.....priznajem, ne znam koji se naziv upotrebljava za slušalice koje su masivnije, i prekriju cijelo ušeso. Uostalom, Hi-Fi piše i na Kvark-ovoj stranici : http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=45&group_id=278
Kvark online
SRV ajde budi dobar i reci koji je generalni naziv takvih slušalica?
|
Nema točnog hrvatskog naziva za taj tip slušalica.
Na pola prevedeno, glavna podjela na hrvatskom bi bila : In ear, otvorene i zatvorene.
In ear su oni čepovi koji idu u uhu (šta ćeš, nema hrvatskog naziva)
Otvorene (iliti Supra-aural) su ti one koje su se 80-tih i 90-tih uobičajeno prodavale uz walkmane (imaju spužve koje sjedaju na uho) ali i one tipa tih tvojih Kvarkovih s tim da su tako napravljene da ne izoliraju vanjsku buku. Imaju perforiran oklop samih slušalica.
Zatvorene (iliti Circumaural) su ,pogađaš, one koje sjedaju oko uha i izoliraju vanjsku buku.
Hi-Fi (iliti high fidelity, iliti visoka vjernost) u nazivu ovih Kvaraka nema veze sa stvarnošću. Trgovci lijepe tu etiketu jer lijepo zvuči.
Da ne filozofiram...poslušaj nešto skuplje slušalice. Ako tebi čujna razlika nije jednaka razlici u cijeni ne bacaj bezveze pare. Tko smo mi da ti govorimo drugačije.
Živio!