Evo ja koristim VistuRC1x86 i mogu reci samo da je izrazito stabilna za predprodukcijski primjerak, svi driveri rade bez problema(barem meni),( naravno neki kao sto su VGA driveri sa smanjenom konfigurabilnoscu(Nvidia),kao i Nforce drivere generickog obiljezja,zvuk radi bez problema na realtekovom chipu...), a i odaziv prigrama je zadovoljavajuci, eye candy efekti i tranzicije izmedju dijelova sustava izgledaju poprilicno dobro,otvaranje dijelova sustava vrsi se adekvatnom brzinom, funkcionalnost je na razini no potrebito je navikavanje na sustav manipulacije rada ( nije preveliki odmak od Win XP-a ),IE7 radi zadovoljavajuce ( dovoljne je brzine i stabilnosti, s dovoljno bitnih sigurnosnih opcija da ga se moze smatrati vecim odmakom od IE6 ), WMP11 i nije neka novina vec logicna nadogradnja postojeceg za Win XP,nove igre implementirane u sustav koje koriste graficki procesor,WMC u obliku svojstvene ljuske za multimediju i manipulaciju istih ( izgleda poprilicno mocno i prelijepo no svakako ga treba vise istraziti za zadovoljavanje svih mogucnosti )...,flip 3d(win switcher) sa antialising-om... . Sigurnost je Viste na prvom mjestu kada govorimo o novom OS-u pa tako imamo integriran Firewall i Win Defender, Parental Controls...Side bar s gadgets-ima djeluje u najmanju ruku fancy a konfigurabilnost mu nije jaca strana, no niti treba biti za ono sto ga mislimo koristiti, na netu se moze pronaci odredjeni broj novih gadgets-sa sa nekim zanimljivim mogucnostima( RSS feed-er, Video feed-er,G-mail notifier,Whether...). Sve u svemu fancy i eye candy look Viste samo pridonosi +(pluseve) za "next-gen" OS, dok s druge strane barem zasada igre nisu nesto podrzane ali i programi, ovo je 32 bit-na inacica i tek se navikavam na funkcionalnost i izgled novog OS-a, nadamo se dobrom proizvodu u svojoj konacnici, a zasada ja sam zadovoljan prikazanim... btw konfig. je 3200+,1Gb DDR,7600GT,160Gb SATA te s navedenom konfig. Vista pri pocetnom skeniranju PC-a poslije instal. kaze da ce omoguciti koristenje Ultimativne verzije novog OS-a, znaci najjace verzije, sto u konacnici i koristim,pozz