A sto se tice skidanja blokade, zavisi, jesu li na klipu zatvoreni preljevni kanali (samo kod 2-taktnih masina), ili je stvar u "zastopanom" auspuhu. U prvom slucaju (ako nisi advanced user seta kljuceva i odvijaca) moras ic kod mehanicara, koji ce to uredno naplatit oko 400-500kn. U drugom slucaju, ti je dovoljno znanje rada brusilicom, te kolega koji ima "šus-gas" aparat za varenje (popularno zvan šuco). Ili u krajnjem slucaju, kupis otvoreni auspuh (neki sportski) i to je to...
Sto se same teme tice (baotian scooteri), susjed je kupio novog za 5056kn

i ja sam se zacudio kad ga je dovezao kuci... Naime, ima 4-taktni motor, sto je za trajnost ogromna prednost, s tim neces bit kralj brzina, ali svakako ce motor trajat, i trajat, i trajat... Jos pogotovo ako se radi o hondinom motoru u njemu sto je T-bred rekao, ali mislim da ih prave po hondinoj licenci, sto nije lose, ali bi bolje moglo bit...
BTW: kad registriras motor, ne smije ic preko 55 km/h, jer ti nece proc tehnicki. Novost je od ove godine da stavljaju motor na valjke i da mu mjere krajnju brzinu... Dakle, prije registracije otpustiti sajlu gasa, da usporis motor i to je to... Kad ga registriras, dobijes papir koji jamci da motor ne ide preko 55km/h i to pokazujes policajcu kad te zaustavi, ALI ovaj te i dalje ima pravo otpratit do najblize stanice za tehnicki pregled i da se osobno uvjeri da motor ne ide brze. Ako ide vise od dozvoljene brzine, mislim da je kazna 500-600kn, tako da se u blizini policije cuvaj...
za scootere sa elektronskim ubrizgavanjem goriva, postoji i elektronsko uklanjanje blokade, dakle, za nekih 500kn dobijes tipku, koji kad upalis motor stisnes i on je odblokiran, a kad te policija zaustavi, opet ju stisnes, i scooter je opet zablokiran na dozvoljenu brzinu. Tipku, naravno, treba stavit na skrovito mijesto