Citiraj:
Autor WeD@
probaj odnit proc do frenda , sigurno imas nekoga sa nf2 plocom...
|
e to je već malo kompliciranije jer nitko nema a poznanici nisu prijatelji ...
inaće opet mi uši nisu dale mira pa sam se poigrao...
tako da sad i ja imam
Zalmana na procu.
Mislim da do tišine jeftinije nisam mogao doći pošto me koštalo 40kn za vent i volje/živaca za napravit adapter pomoću kojeg sam montirao taj vent na postojeće TT hladilo/bakreni blok.
Nije za izložbu ali služi svrsi ...
ovaj se vrti u modu od 900rpm/20db kao i onaj na napajanju a temp. su otprilike 'iste' kao i s onom zvjeri od orginalnog venta. Tako da iako još nisam rješio problem rušenja bar sam rješio problem buke cjelog kompa jer je ovo tiho da nemogu vjerovat. Pošto u kompu trenutno rade samo ta dva venta plus onaj na grafi jer sam ostavio boćnu stranicu otvorenu sve je toliko tiho da imam osjećaj da mi se netko zadere u uho kad se zavrti cd te disk proradi piše/briše ...a bez toga svako malo moram pogledat da se uvjerim da ventovi rade/okreću se pa razmišljam da ih prebacim u onaj brzi mod od 1800rpm tek toliko da ćujem da rade : roller :
I tek sad primjećujem da je orginalni vent bio govno. Kad bi upalio komp imao sam osjećaj da nastupa apokalipsa a sad i neznam da radi.
Inaće u vezi temp.
U biosu stoji jedna za proc dok sam primjetio da Everest kaže 2 ?
Izgleda da bios ćita onu od CPU diode dok program vidi još neku od nekog senzora s ploće ili tko zna čega a ta druga je ipak normalnija i vrti se oko 51 za idle...
i sad trebam li se još zabrinjavat/jel se gleda temp. od CPU diode ili senzora? Trebam li ipak ubrzat vent sa 900 na 1800rpm?