View Single Post
Staro 06.10.2006., 08:26   #36
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Smile

Jućer su mi uši rekle da je dosta pa sam uložio 40kn i nešto volje...

i nije ispalo uopće loše pa ako kog zanima može bacit oko ,ustvari bolje rećeno - razlika u buci koje sad proizvodi namajanje je nebo i zemlja prema onom prije jer ovo uopće ne ćujem pošto se vant vrti na 900rpm a po ambalaži tog napajanja izgleda da su se 2 prijašnja venta vrtila na 4800 pa je komp bio još i glasniji kad je to došlo NA kućište.:mad: Nisam bio toliko hrabar da iskušam prirodno strujanje zraka kroz neku mrežicu ali se i ne grizem ako sam tako propustio veću tišinu pošto je i ovo dovoljno tiho
Inaće nije mi bas sve islo po jednostavnoj ideji odrezat rupu na vrhu i montirat veliki vent pošto je na tom poklopcu/limu bio neki dio samog napajanja no pošto je micanje orginalnih ventova otvorilo nešto mjesta to sam uz malo snalažljivosti premjestio.

Test naslanjanja ruke zbog provjere koliko se stvar grije je pokazao samo zbunjozu jer mi nije u glavu išlo kako da je hladno a da se istodobno ne ćuje u susjeda...tako da sam ugasio komp i kroz krilca venta išao popipat zagrijanost hladila unutra. Loša ideja jer me naravno drmnilo : roller :

Sad je ova tišina otvorila drugi problem tako da mi je dijelom opće gledano još i gore nego prije pošto se tek sad ćuje ćisti zvuk venta na procu ...a on je užas kad je na max a ne usudim ga se dirat jer zadovoljstvo za moje uši vodi restartu kompa. No pošto sad ima slobodnog mjesta za bilo koji kuler ima nekog smisla štedit za tiši kuler...

btw,iako sam sve utišao s prebacivanjem ventova od kućišta na 5v stvar se i dalje ruši ako se to na procu ne vrti dosta visoko ....

Uh, sad mi je tek palo na pamet da sam s ovim postupkom izgubio garanciju na napajanje

uglavnom eto naćina kako doć do tišeg napajanja bez kupovine novog.

sljedeće projekt proc ..... :-/