View Single Post
Staro 05.10.2006., 11:01   #5
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Pozdrav geekovima! : goood :

Nego slažem ja HTPC : baad : tj. pokušavam složiti starome za dnevni boravak.
Znači računalo bi trebalo biti što je moguće tiše, što lijepše i prozračnije kučište.
Drugo, koja konfiguracija...da li je potrebna jaka grafička, koji procesor, koliko RAM-a...
Što je sa daljinskim, koji operativni sistem (čuo sam jedino za microsoftov Xp media center), mrežna podrška...
I sve to za nekih cca 5000kn.
Molim vas pomagajte.
Fala!
- Ovisi sto ces raditi na tom kompu, ides na A64 Venice ili Core 2 Duo E6300...mislim da bi tu sonic tower bio najbolja opcija za hladjenje (dakako, procesorima spustis voltazu), jedan 120mm vent na 5V iza, da je jako blizu sonic towera, napajanje, ja bi rekao Seasonic 330W ili mozda Fortron pasivni od 400W...
- Sto se tice graficke, ako se neces igrati X300 ce biti sasvim dosta....
- Ram, 1gb dosta...
- Daljinski kupi posteni, vidio sam cini mi se Mymoon ili nesto slicno (ne mogu se sad sjetiti kako se zovu da ga hebes...)
- LG DVD-RW, jako su tihi, tj. necujni su...
- Tv kartica....moras paziti koja se slaze sa OS-om kojeg mislis staviti...
A onda i odabrati digitalnu ili analognu ili mozda satelitsku (ovisi o mogucnostima, zeljama)
- Hard, jedan Samsung od 160gb bi ti bio taman (hard je jako tih)....
- Maticna ploca, ovisi o procesoru, ali kao prvo o tvojim afinitetima...dakle sto je namijena tom HTPC-u...
- Mreza....sada uglavnom sve maticne imaju integrirane gigabitne mrezne kartice, a ako neces spajati kabelom, onda uzmes wi-fi mreznu (Canyon wf511 ili sl.)

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Mene zanima da li postoji neka matična ploča koja omogućuje slušanje mjuze s diska bez ulaska u Windowse? Mislim da je Asus imao nešto slično s audio CD-ima... Možda postoji neki dodatak?
Yep, Asusove ploce to imaju i cini mi se samo u Deluxe izvedbi (makar nisam siguran). Ova moja ima i mp3 prikljucak, dakle spojis mp3 ili discman ili bilo sto na to i mozes slusat muziku dok je komp ugasen. A ima i Music Alarm, stavis cd, pa ti on pocne svirati u odredjeno vrijeme...
nicko je offline   Reply With Quote