Citiraj:
Autor Vucko
Gle, 2 su sad mogućnosti - ili senzor laže ili točno to kaj si ti rekao - da prijenost topline negdje šteka (da nije cooler dobro sjeo na proc ili je sama baza coolera konkavna).
Nego, nisam skužio, dal si očistio tu staru pastu (bilo je slučaj kod moga brata da se ta od TT-a pasta, on je imao volcano 6Cu+, da se ona zapekla i imao je 20°C veće temp.)
|
Naravno da
NISAM oćistio staru pastu...
jer i nije bilo što ćistit

uglavnom kad je došao ovaj novi proc došao je i ovaj Kuler...
Baš sam jućer išao maknut sumlju s tog kontakta i sve poćistio i zamjenio neku srebrenu pastu od prije s nekom drugom...
ove nove nisam stavio ni previše ni premalo...usput sam detaljno oćistio hladilo kulera vodom i sve blista...
i dešava se ista stvar...dobio sam možda 2 stupnja zbog detaljnog ćišćenja hladila tako da će se komp sigurno srušit koji minut kasnije nego inaće : suicide
Citiraj:
Autor Vucko
Sad, opet dvije mogućnosti. Zbog pregrijavanja procesora ti se ruši sistem ili pak napajanje ne može izdržat (što zbog lošeg napajanja il je i ono puno prašine pa se i ono pregrijava jer je jedini vent u cijelom sustavu). Prati temperature dok je komp pod load-om kada si ugasio/smanjio sve ventove u kučištu.
|
Napajanje je neki Codegen od 480w koji je isto tako detaljno oćišćen od prašine ...
A danas još moram vidjet kako stoji stvar s smanjivanjem buke ventova na kućišu s 5v
Citiraj:
Autor Vucko
Prema iskustvu kod moga brata, gdje je Palomino 1800+ sa defoltnim coolerom (Volcano 6Cu+, 40mm vent na 6000 rpm-a), baze od TT nisu loše. On sada ima gore 80mm ventilator, na istoj bazi, maknuta zapečena TT-ova pasta i stavljena nova (neka vulgaris jeftinjača), temperature u load-u mu ne prelaze 48°C (prije su išle preko 78°C). No, on ima 2x80 i 1x120mm na ispuhu i 1x120mm na usisu bočno (taj najviše pomaže). Tebi da je samo zbušiti rupu za 120mm na vrhu i jedan bočno i riješio bi većinu svojih problema.
|
Ma ovo TT hladilo izgleda stvarno ozbiljno no moje skromno misljenje je da su vjerovatno rebra preblizu što onda zahtjeva bjesni vent za pristojni protok zraka da se komp ne sruši...kuler tek pokazuje probleme kad iskljućim protok zraka kroz kućište...