znaci , da sumiramo sto moras napravit, za najmanje nofca.
1. stavit novi sloj paste, preporuka artic silver ceramique, paste stavi sto manje to bolje.
2. smanjit vrtnju ventilatora ili jos bolje stavit neki 8 cm vent na jezgru, probaj nac neki model sa 2000rpm ili sa potenciometrom, ako neznas kako stavit vent na jezgu hint,plastice vezice cine cuda:
frendu sam spojio jezgru od box coolera sa 8 cm zalmanom i drzi mu prescota na 3.3ghz ispod 55 c!
3. spojit vent sa napajanja na 7v,+ na zutu, - na crvenu, nisam to radio odavno, tako da isto provjeri kako idu zice, ako je i tad preglasno spoji na 5 v, ima napajanja koja su bucna i na 7v, prati koliko se napajanje zagrijava
ako opcija br 3 ne radi, napajanje se previse grije, kupit novo napajanje...
4. spojit ventove na kucistu na 7 v.
5. probaj nac negdi antistaticku podlogu koju dobijes npr sa maticnom plocom i zalipi po kucistu, pokrij dno kucista, vrh i na bocnu stranicu.
to bi trebalo bit to , jos ti ostaju eventualno vibracije od harda i cd-a, ako imas lose kuciste za tankim limom, ali o tome mozemo kad rijesis ventilatore.
p.s. ovako rijesen setup bi trebao radit sa tvojim kompom bez problema,posto nemas u kompu 2 sli 7800 i prescota na 4ghz... osim ako problem nestabilnosti nije vezan uz neki drugi problem sa hardwareom, ali odavde ti ja to nemogu rec..
p.p.s
trash me pretekao za 6 min, dok sam pisao moj post :-), uglavnom, sad znas sto ti je ciniti...