View Single Post
Staro 04.10.2006., 13:22   #22
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Hm, po tolikoj temperaturi bi trebao dobit opekotinu s tim postupkom no ipak samo hladilo tog coolera je jedva toplo...

Jel moguće da se on stvarno toliko grije ali nema odgovarajuće prenošenje topline na kuler koji je zbog toga samo topao umjesto žareći? Iako paste nema ni premalo ni previše...
Gle, 2 su sad mogućnosti - ili senzor laže ili točno to kaj si ti rekao - da prijenost topline negdje šteka (da nije cooler dobro sjeo na proc ili je sama baza coolera konkavna).
Nego, nisam skužio, dal si očistio tu staru pastu (bilo je slučaj kod moga brata da se ta od TT-a pasta, on je imao volcano 6Cu+, da se ona zapekla i imao je 20°C veće temp.)
Citiraj:
Autor Imagine
Napravio sam mali test i odspojio sve na kućištu i stvar normalno radi pa su mi se ućinili stvarno nepotrebnima...pogotovo kad sam još uz to i smanjio ovaj od proca a taj postupa je znaćajno pridonjeo rješavanju buke....
Međutim ćim s surfanja krenem na neki zahtjevniji posao kao video kodiranje ili igru imam automatik rušenje sistema a ne pomaže ni max vrtnja onoga na procu (bez ovih na kućištu) jer je izgleda premalo ispuha iz kućišta kroz napajanje...
Sad, opet dvije mogućnosti. Zbog pregrijavanja procesora ti se ruši sistem ili pak napajanje ne može izdržat (što zbog lošeg napajanja il je i ono puno prašine pa se i ono pregrijava jer je jedini vent u cijelom sustavu). Prati temperature dok je komp pod load-om kada si ugasio/smanjio sve ventove u kučištu.
Citiraj:
Autor Imagine
Ma dobro, mogao bih u ime tišine preživjet ulaganje u koji tiši vent za kućište ili ćak Zalmana za proc (kad bi bilo mjesta) ali ne mogu preživjet to spomenuto plus neko novo tiho napajanje i novo kućište...
Čuj, bilo bi dobro da, ako možeš, upikneš novo kučište. Polovni Chiefteci (midi tower) na tržnici idu za 250-300kn. Iako je mislim to puno novaca pa prvo probaj sve ostale metode negoli kreneš novce trošit.
Citiraj:
Autor Imagine
Trenutno kuler na procu no ne vidim bas velikog smisla u zamjeni toga s nekim super tihim jer kad napravim na trenutak test s smanjivanjem brzine venta potenciometrom on utihne da je to divota prema uobićajenom no tad dode do izražaja napajanje
Prema iskustvu kod moga brata, gdje je Palomino 1800+ sa defoltnim coolerom (Volcano 6Cu+, 40mm vent na 6000 rpm-a), baze od TT nisu loše. On sada ima gore 80mm ventilator, na istoj bazi, maknuta zapečena TT-ova pasta i stavljena nova (neka vulgaris jeftinjača), temperature u load-u mu ne prelaze 48°C (prije su išle preko 78°C). No, on ima 2x80 i 1x120mm na ispuhu i 1x120mm na usisu bočno (taj najviše pomaže). Tebi da je samo zbušiti rupu za 120mm na vrhu i jedan bočno i riješio bi većinu svojih problema.

A što se tiče hardova, ispred njih samo stavi neki 120mm vent (na 5 il 7V), mada on ne imao dotok friškog zraka (direktan, tipa da je odma napred na masci), bit će ti bolje...