View Single Post
Staro 04.10.2006., 10:13   #14
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Hm, po tolikoj temperaturi bi trebao dobit opekotinu s tim postupkom no ipak samo hladilo tog coolera je jedva toplo...

Napravio sam mali test i odspojio sve na kućištu i stvar normalno radi pa su mi se ućinili stvarno nepotrebnima...pogotovo kad sam još uz to i smanjio ovaj od proca a taj postupa je znaćajno pridonjeo rješavanju buke....
Međutim ćim s surfanja krenem na neki zahtjevniji posao kao video kodiranje ili igru imam automatik rušenje sistema a ne pomaže ni max vrtnja onoga na procu (bez ovih na kućištu) jer je izgleda premalo ispuha iz kućišta kroz napajanje...

Ma dobro, mogao bih u ime tišine preživjet ulaganje u koji tiši vent za kućište ili ćak Zalmana za proc (kad bi bilo mjesta) ali ne mogu preživjet to spomenuto plus neko novo tiho napajanje i novo kućište...

Trenutno kuler na procu no ne vidim bas velikog smisla u zamjeni toga s nekim super tihim jer kad napravim na trenutak test s smanjivanjem brzine venta potenciometrom on utihne da je to divota prema uobićajenom no tad dode do izražaja napajanje
prvo: ok, sonda lazhe i sve super
drugo: ne odspojit ventove nego na nekih 7v. vise propuha iz isto buke ces dobit 120mm ventovimma koje sam ti preporucio
trece: ne trebas zalman na proc. samo stavi drugi vent/ovoga utisaj (bar 7v, ako ne i manje).
cetvrto: kad uredis proc cooler, onda ces vidjet daljnje izvore buke pa ces ih malo pomalo eliminirati. vent od napajanja mozes promijeniti ili utisati...

ali ja bih ipak prije svega promijenio napajanje, npr. neki fortron/ciftek 350-400w s 120mm ventom. kad sam sebi nabavio fortron 350w s 120mm ventom mi nikakvi ventovi na zadnjoj strani vise nisu trebali, a proc je bio vruci palomino s tihim i jeftinim AC coolerom...
Matesonik je offline   Reply With Quote