View Single Post
Staro 04.10.2006., 09:58   #11
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor Vucko Pregled postova
Prije kupnje ičega, provjerit jesu li temperature stvarno takve kakvima ih prikazuje senzor matične. Load za bartona od 68°C je loše.
Popipaj bazu od coolera na procu i odmjeri jel stvarno 68°C.
Hm, po tolikoj temperaturi bi trebao dobit opekotinu s tim postupkom no ipak samo hladilo tog coolera je jedva toplo...

Citiraj:
A sljedeće, moja preporuka:
Makni sve iz kompa, očisti kompjuter od prašine, napajanje također, ventove sa kistom.

Higijenu kompa održavam redovito na tjednoj bazi jer se inace Kuler na procu zna vrlo brzo zapunit (pošto ga držim na max. rpm) a zahvaljujući ventovima na kutiji da to ne radim sve bi brzo poćelo slićit na unutrašnjost usisavaća

Citiraj:
Makni cooler sa proca (ako neznaš sam, pitaj nekoga koji zna, da ne sje*** jezgru), očisti ga od prašine, očisti jezgru od paste (da nije nešto zagorilo).
Jel moguće da se on stvarno toliko grije ali nema odgovarajuće prenošenje topline na kuler koji je zbog toga samo topao umjesto žareći? Iako paste nema ni premalo ni previše...
Citiraj:
Ventilatore smanjiti na 7V po uputstvima od Bubbe (podforum case moding), izbaciti one koji nisu potrebni ili koju su preglasni, makar na 7V.
Jer, vjeruj mi, 2 ventilatora na ispuhu su uvrh glave za izbacivanje toploga zraka. Jedan 120mm na vrhu je fenomenalna stvar pošto je topli zrak uvijek iznad hladnog.
Napravio sam mali test i odspojio sve na kućištu i stvar normalno radi pa su mi se ućinili stvarno nepotrebnima...pogotovo kad sam još uz to i smanjio ovaj od proca a taj postupa je znaćajno pridonjeo rješavanju buke....
Međutim ćim s surfanja krenem na neki zahtjevniji posao kao video kodiranje ili igru imam automatik rušenje sistema a ne pomaže ni max vrtnja onoga na procu (bez ovih na kućištu) jer je izgleda premalo ispuha iz kućišta kroz napajanje...

Citiraj:
Mislim da se sa malo dobre volje i vremena, te eventualnim troškovima od 50-tak kuna može svako kučište utišati, ne do granice nečujnosti, no ipak, da se jedva čuje.
Ma dobro, mogao bih u ime tišine preživjet ulaganje u koji tiši vent za kućište ili ćak Zalmana za proc (kad bi bilo mjesta) ali ne mogu preživjet to spomenuto plus neko novo tiho napajanje i novo kućište...

Citiraj:
Uglavnom, moraš odrediti što ti proizvodi najviše zvukova u kučištu,
Trenutno kuler na procu no ne vidim bas velikog smisla u zamjeni toga s nekim super tihim jer kad napravim na trenutak test s smanjivanjem brzine venta potenciometrom on utihne da je to divota prema uobićajenom no tad dode do izražaja napajanje

Citiraj:
a ne bi bilo loše niti da kažeš koje komponente sve imaš i koje kučište imaš...
Kućiše je starije te nemam blage veze koje je a osnovni djelovi konfiguracije su uletjeli u sig u duhu foruma