View Single Post
Staro 03.10.2006., 01:55   #1
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Par kratkih pitanja...WLAN s frendom

Daklem, lova je tu, volja je tu, još malo da se nađe vremena i krećemo s umrežavanjem. I ja i frend smo totalni n00b-ovi,al čitamo forume,pregledavamo stare teme,nekaj bumo skemijali, al svejedno,nije naodmet pitati vas za savjet.

Frend,nazovimo ga 1), udaljeni smo cca 50-60m. Između nas nema prepreka,jedino ima štagalj koji je malo niži od njegove kuće,al ak stavi antenu na krov kuće,nema beda. Ja vidim njegov krov i iz svoje sobe,ali nije mi bed sprčkat nekaj na krovu ili ispod njega za bolji signal.

Nakon kaj se mi prikopčamo,dolaze onda još dva frenda : jedan udaljen isto kao i ja od 1), drugi je udaljen 80-100m od 1). Njih obojica nebudu imali LOS,ali budući da su sve kuće u okolici manje više jednake visine, mislim da budemo i to nekak osposobili. Drveća nigdje nema preveć,jedino frend 2) ima uz sebe od susjeda 2 j****o ogromna bora koji će vjerojatno smetat...

No za početak ,kaj da zememo frend 1) i ja od opreme? Oko toga još uvijek nismo dosta pametni. On bude dakle u centru,a ja jednostavno samo moram dobacit do njega.

I jel bi ga ja teoretski mogo ufatit s običnom wireless karticom? Imam lap i PCMCIA CANYON WF-513 baziranu na RT2500.

Eh,da napomenem,prvenstveno se umrežavamo zbog neta,fino bi uzeli flat i podijelili na nas četvero onda, 70 kn po čovjeku...a i za razmjenu filmova,muzike,i naravno igranja!

Pozdrav, i hvala! : hello2 :

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina