View Single Post
Staro 02.10.2006., 21:51   #1
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Upgrade grafe (sa R9550 na...???)

Nadam se da nisam pogrijeshio stavljajuchi ovaj thread pod - ''konfiguracije''.
Ako shtovani moderatori misle drugachije, bio bih im zahvalan da temu prebace u pravi podforum.
Rijech je o sljedechem: preshao bih sa radeonke 9550 na neshto...barem trunchicu jache. Lazhem, htjedoh rechi - na neshto ''osjetno'' jache.
Naravno, trazhi se AGP grafa, novo ili polovno - sasvim je svejedno, ATi ili nVidia - takodjer svejedno.
Moram li uopche spominjati da su financije (tochnije - nedostatak istih) najvazhniji faktor kod nabavke nove grafichke.
A pod onim ''osjetno jache'' prvenstveno mislim na...pipe-ove (koliko logike ima u tome, vi recite meni ).
Dakle, sa trenutna 4 pipe-a...zhelja je prijechi na...8, a sve u cilju, a chega drugoga nego - ugodnijeg igranja igara (npr. sa ovom svojom radeonkom 9550 uspio zavrshiti Oblivion na 800x600 low detalji, pa se zazheljeh opet odigrati ga, ako ne na 1024x768, onda bar na 800x600 s medium/high detaljima).
Imajuchi to u vidu, NE razmishljam o npr...R9600pro/XT vech mi na pamet najprije padaju R9800pro ili....GF6600 non GT. Naravno, ne bih imao nishta protiv 6600GT ili X1600pro ali...kako vech spomenuh - financije su jaako slabe, gotovo nikakve.
Dakle, koja grafa bi sa relatifno male nofce dala najveche povechanje performansi u igrama??? Jesam li uopche naveo sve modele kartica koje bi mogle uchi u obzir ili..propustih koju??

Zhifjeli : cheers2
Zaramoth je offline   Reply With Quote