Citiraj:
Autor mactabilis
Sad ce me neko popljuvat, ali ploca mi je ispred CDa, MP3a i ostalih pizdaria. Meni najbolji zvuk.
|
LP jedan na jedan sa Crvenom Philips knjigom (44.1) daje i do 15% vise rezolucije. Uostalom, cesto su radjene neplanirane LP-i edicije jer autor nije mogao cuti sve na CD-u. Nista novo rekli bi neki
Kad su popusili prava na eksploataciju 20-godinjeg CD patenta. Philips i Sony su i sluzbeno u brosurama SACD formata pisali : "Konacno zvuk LP-a"
Prva CD promo krilatica 1982. je glasila "Perfect Sound Forever"
Citiraj:
Autor G0RKI
Takoder nije gramofon gramofon bez prave igle,tako da znaj da za pravu iglu triba iskeširat para
|
Zvucnica+rucka+belt drive (DC motorijadu zaboraviti) + baza tvrdjava.. to je neki uvod za ozbiljnije slusanje.
Mada, ima tu i tamo i koji model s motorcekom da sasma fino zvuci.
Ali danas je tiha renesansa modela preko bare i moze se naci pristojna remen baza/rucica sa nekom solidnijom Dynavector zvucnicom za ispod 500$. Sasvim dosta za priljepiti za stolicu i one koju su pasivnji po pitanju izbora formata.
Inace kad smo kod gramofona, zanimljiv podatak da US kongres (biblioteka) ima preko (da, nije greska) 9 mil. naslova na LP-u!
Krajem 90-tih su sve audio transkripte prebacili na LP. Cudna odluka za vecinu promatraca. Objavljen je bio i natjecaj tko ce biti proizvodjac koji ce opremiti dvije glavne demo prostorije opremom. Mark Levinson (osoba, ne sadasnja firma) je dobio posao dok je
Yorke-u prepustio brigu za gramofone,
upravo ovim modelima
A evo i tate svih High End modela :
PS: Mx ce odma znati zasto je bas ML dobio posao pored svih drugih
'