Citiraj:
Autor horza
i još uvijek stojim iza onoga da ako netko ima router, ne treba imati firewall na kompu. (što se svih nas kućnih korisnika tiče). to je skoro zadnja rupa na svirali i mislim da je problem u 0,001% slučajeva. applicatio control i antivirus bi trebali biti glavna preokupacija.
|
Slažem se sa tim što se tiče routera ali ovdje firewall dolazi u kontekst kontrole aplikacija koje se žele spojiti na internet što windows firewall ne radi.
Već godinama koristim Sygate Personal Firewall Pro i mogu reći da je jedan od najboljih koje sam probao i šteta što je Sygate odustao od njega..
Antivirus : lol2 : ne preporučujem ga osim u kriznim situacijama jer svi usporavaju komp, troše resurse bez veze i kolju se s nekim programima..dakle samo ako je komp inficiran a onda opet sam više sklon alatima za uklanjanje pojedinih virusa ili najpouzdanijem a to je ručno uklanjanje virusa korak po korak jer iz iskustva znam da su se neki virusi mogli samo tako ukloniti jer ih čak i neki alati nisu skroz skidali. Detektiraš virus , skineš alat i makneš ga .
Nikada nisam pokupio virus i jedini virusi koji su bili na mom kompu su oni koje sam ja stavio a prošlo ih je kojih 1000 od kolekcije od oko 3000 koje imam... istina pola ih ne radi na xp-u ali što ću uspomene hehe...
Većina antivirusa prijavljuje virus ili trojan i tamo gdje ga nema samo zato što nešto ima sličnu strukturu... Virusima ili crvima je ionako je prvi cilj pojesti antivirus i onesposobiti ga a trojan ionako je lako vidjeti preko netstat naredbe.