Citiraj:
Autor Crash009
1. temp proca u idle mi je 23c na 1.55v ?! laže ploča jel? također čipset je na 32c
|
Možda poča bulazni, moja pokazuje ispravno CPU, bar kolko ja mogu ocjeniti ali znaj da ono što KN8 piše u Everestu pod CPU ti je iz socketa a ne iz jezgre temperatura...
Moja je tek sa zadnjim verzijama everesta pronašla ugrađeni CPU core senzor i dubokoumno ga prozvala CPU#1...
Ali ja imam neku srednju verziju biosa gore, to sam dobio jer sam je polovnu kupio, ima i novijih i starijih od mojega tako da nije nemoguće da i tu leži problem...
Citiraj:
Autor Crash009
2. kad overclockam moram podizati fsb u koracima po max 20mhz jer inače nece bootat, primjer proc radi bez beda na 290x9 ja užem u bios i tako postavim i nece bootat, nego moram ici po 10-20mhz pa sve do 290
|
Ja to nisam primjetio na svojoj... Stavim bilo koju vrjednost koja radi stabilno s procom i radi...
Ali zašto te to uopće i smeta? Pa ne mjenaš svaki čas frekve sabirnice???
Recimo ja na svojoj stavim sa 200 na 280 i radi bez frke odma... možda ti je bugovit bios ili nešto...
Citiraj:
Autor Crash009
3. cemu sluzi onaj molex konektor na dnu ploče? mislim priključen mi je al ne znam čemu sluzi...
|
PCI-e napon dodatni... Za slučajeve kad je PCI-e nakrcan ili imaš neku grafu gladnu struja a da nema svoj molex...
Ja ga isto imam priključen mada vjerojatno bi radilo i bez njega... Kaže Abit da je to radi dodatne stabilnosti... Tja...
Citiraj:
Autor Crash009
4. ne radi mi ni jedan usb stick, instalirani XP sa SP2 i driveri od windowsa za USB, stick prepoznaje u disk managment, no u my computer ništa... nema ga...
|
Stick nisam ni isprobavao jer ga ni ne koristim pa ti tu nemogu reći iz prve ruke ali ovo je čudno... Ako je uključen USB i ostalo pročešljaj postavke u biosu da nije nešto sblesano...
Citiraj:
Autor Crash009
5. koliko je sigurno držati plavog zalmana i vent sa box coolera od a64 na čipsetu? jer nemam pojma koje su temp kad ploča očito laže..
|
Bit će vjerojatno ok... Gle ovako ti je najjednostavnije... zagrij dobro kantu i onda je na przinu ugasi i otvori i popipaj zalmana... ako nemožeš držati ruku gore - nije dobro...
Ja imam na stranici kućišta ventić (origigi je mjesto za njega tamo) ravno u ram lupa struja zraka, a zalman je od kad sam sve psložio topao na dodir ali nije vruć prije je znao bit usijan do bola i nije ploči ništa bilo i vjerojatno joj i nebi ništa se desilo ali ono čisto radi svojeg duševnog mira sam ga ohladio...
Radi sa plavcem cjelo ljeto preko vrućina isto tako da ako je to prežvila, bude i dalje...
Citiraj:
Autor Crash009
eh skoro zaboravih na ploči je najnoviji bios
|
Rekoh kod mene je dosta starija verzija, nisam je ni htio fleshati jer sve što mi treba radi dobro pa nemam potebe...