Citiraj:
Autor Panzer
@yoke - s ovim zadnjim postom, da ak je nekvalitetan sistem, da se pojacava glasnoca, jel mislis na audio sustav tipa: pojacalo/reciver + zvucnici ili player + sluske? Znam, trebalo bi bit isto al svejedno pitam. 
Jer, doma imam neki prosjecni audio sustav, 6.1, slagan oko godinu dana, znaci komponetu po komponentu sam kupovao. I sad ja to recimo slusam jako glasno. Ne zato jer je zvuk nekvalitetan, nego zato kaj volim slusat glasno. 
S toga mislim da si djelomicno u krivu, sve to ovisi do covjeka. Makar vjerovarno ima ljudi koji kvalitetu nadoknaduju glasnocom.
Inace imam philipsove, za nekih 80kn sam ih kupio prije par god u metrou, jos uvijek sljakaju fenomenalno a mrcvario sam ih. 
|
priznajem, pretjerao sam, generalizirao sam...
ima ljudi koji jednostavno vole slusati glasno :-)...zele postici razinu buke kao na koncertu :-)
...ja nisam jedan od njih...ovisi ponekad kad sam zivcan znam pojacati ali vecinom slusam umjereno...
ne znam dali si primjetio, ali vecina danasnjih recivera je nastelena tako da ih mozes ugodno slusati do nekih 12-1 sati ( ako imas kruzni botun za glasnocu ) a nakon toga ti s pojacavanjem rasteu i izoblicenja...bez obzira sto ga mozes odvrnuti do 5-6...
ja obicno slusam od 9-10 eventualno 12-1...
kazem opet generaliziram...ne kazem da ce svaki sustav imati velika izoblicenja kad ga glasno/preglasno pojacas...to ces sam najbolje osjetiti...
najbitnije je da ti ne zuji u usima nakon slusanja glazbe :-)