View Single Post
Staro 22.09.2006., 12:39   #29
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Vjerojatno si mislio PMPO.To po meni ima malo vise smisla i vrlo je prizeman podatak.Da je RMS kak ti velis (a mozda i pise i proizvodac ti laze) onda bi zvucnik bio u stanju konstantno biti gonjen s tolikom snagom pri nativnoj impedanciji bez posljedica ili ne daj Boze izgaranja.
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
boldano je RMS snaga zvucnika, a ne PMPO, po tvome bi me neki fortexxy zvucnici sa 400W PMPO za 70kn rasturili... ovak: kad kupujes zvucnike u npr. chipoteki onda ces na njima nac oznaku od npr 100W. to je njihova snaga kada ih se spoji u strujni krug, znaci ko trosilo, ne kao zvucnik. tada oni imaju 100W, tj. trose struju. kad ih se upogoni onime cemu su namjenjeni onda ta vataza "raste", ali ne raste jer se moze vise struje u njega stavit, nego je onda ta vataza zapravo taj RMS, tj. neka prividna snaga a definicija je: This is a watt of measuring the amount of continuous power that an amplifier produces. It is measured in watts and is the amount of power that is continuously fed into the speakers. The greater the RMS rating, the louder and clearer the sound will be. znaci, nema to veze sa snagom kao takvom u elektronici

Dobro super di se razlikuje moj post prema tvojoj prepisanoj definiciji.

I dalje tvrdis da tvoj zvucnik ima 200W RMS nakon sto si definirao sta je koliko je i zakaj je tako.Mozda ne znas sta je PMPO ili kaj nije mi jasno, ali jedno je 200W RMS nije da hebe rak raka.Uostalom nije niti bitno, rasprava se vrti oko necega sto je ionako tabu tema.Watt, i gomila watta je jedno te isto.Ista stvar je i oko napajanja.Nije isto ali (kao sto se vec treci put ponavaljam) moze se usporediti.

BTW dobar review!
Daddy je offline