evo ja danas idem na
19:00 Valerengen - Comet - 1 @1,40 10/10
Nakon pocetnih losih igara (u kojima su bili slabi u realizaciji) Valerenga se vraca na stare staze i do sada je demontirala Frisk (koji je najavljivao borbu za naslov i bili su ambiciozni), a zatim i slabi Lillehammer, oboje sa po 9:1.
Comet je ove sezone odigrao samo tri utakmice, sa polovicnim uspjehom, pobjedom, nerijesenom (izgubili u produzetku) i pobjedom. Dok su pobijedili slabasnih Trondheim, izgubili od jaceg Stavangera, sa Spartom su mogli i vise, ali su izgubili u produzetku (kao i Valerenga u prvom kolu). Ali, mislim da izmedju Cometa i Valerenge postoji znacajna razlika u kvaliteti, pa cak i u imenu jer Valerenga je prvi dio prosle sezone przivjela samo na staroj slavi. Inace imaju vrlo dobar skor protiv Cometa i mislim da se ovdje ne moze dogoditi nista drugo osim uvjerljive pobjede domacih. Susreti prosle sezone:
U devet susreta Valerenga dobila osam (tri u produzetku), kod kuce od pet susreta, cetiri pobjede u reglularnom dijelu i jedna nakon produzetaka... Igracki vrlo jaka jedinica, trenutna forma i prijasnji susreti takodjer na starni domacina.
18:30 Stavanger - Lillehammer - 1 @1,30 9/10
Kao sto kvota pokazuje, jos jedna sigurica. Stavanger je uz Storhamar i Valerengu sigurno jedna od najjacih Norveskih momcadi u ovom trenutku. Nemaju takav autoritet kao druge dvije momcadi (cak i Frisk je poznatiji i momcad sa uspjesnijim rezultatima), ali u ovom trenutku su sigurno medju Top 3 momcadi u Norveskoj. Izgubili su samo utakmicu protiv prvog Storhamara na njihovom ledu 1:3. Tukli su do sada samo slabije momcadi poput Sparte, Stjernena (koji i nije tako slab, po imenima) i Cometa. Ali Lillehammer je sigurno u njihovom rangu i sve osim uvjerljive pobjede domacina bi bilo prvoklasno iznenadjenje. Lillehammer je upisao tri poraza u nizu, Furuset, Frisk-Asker i Valerenga, gol-razlika 7:18, ali to su ionako momcadi koje su kvalitetnije od njih i nije se niti nista drugo ocekivalo. Ali, kako su na otvaranju prvenstva zapaprili Storhamaru i dosli do 5:5, odmah iduce kolo tukli Frisk nakon produzetaka, ocito je da mogu i iznenaditi. Ali, realno su ovdje dosli kao nesto jaci trening Stavangeru, Stavanger bi ih morao pobjediti u devet od deset susreta. Nadam se da se taj jedan nece dogoditi bas danas...