Citiraj:
Autor Milentije
Kod mene je ovako. Jos se nije ohladila kako trba jer sam prije minut-dva izaso iz Painkillera.
|
I jedna i druga temperatura ti je ok tj. evetest i driveri pokazuju kako treba a caka je u sljedećem: Leadtek karte imaju 2 senzora ! Jedan ti je Maxim i taj je od leadteka a on osim što očitava temperaturu gpu-a očitava i temperaturu "okoline" , nalazi se VAN gpu-a ali je povezan s njim.
Drugi senzor je deafultni od samog gpu-a i nalazi se u samom gpu a pojavio se prvi put u nekim serijama NV 6200 karti. Može ga se "vidjeti" u rivi tako što ćeš uključit jedan ili drugi pa vidjet razlike. U 90% slučajeva se driveri vežu na njega iako ga leadtek na svojim katricama isključuje u korist svog tj. u samom biosu karte senzor nije "čekiran".
NV Thermal diode se zove i po meni je relavantniji nego leadtekov maxim jer primjerice maxim za gpu mi kaže da je 31C a moj vanjski senzor koji je tik uz sami rub gpu-a uglavljen na bazu od zalmana očitava 35C !
Logike nema jer na koju foru senzor na karti može imat manju temperaturu nego senzor ispod baze ?
Driveri mi prijavljuju 42C i ravnam se po njima jer nekako mi je logičnije ravnat se po senzoru koji je u samom gpu nego onom van njega...