odlucio sam se kupiti si za rodendan zvucnike, a ne kuciste, jer mi je jedan od mojeg 2.0 sistema krepo, a za kuciste imam vremena.
i tako bio je to 19.9. (jucer) i otiso sam pjeske do linksa (naravno, tramvajem i busom gdje sam mogo) jer mi stari nema auto, a fleks je radio na tavanu

pa me nije mogo prebacit.
kupio sam navedene za nekih 1100kn i pri prvom susretu osto 'paf': kutija je bila veliiika, a kasnije sam skuzio da je i teska, sto mi je odma reklo da ovi zvucnici nisu 'luk i voda' i tako ja povuci-potegni dovuko se doma i otvorio kutiju, pa da zavrsim malu pricu ide ostatak dojma:
za one koji ne znaju (a takvih ima malo) to je 2.1 sistem nazivne snage 200W, te tzv. vrsne snage (peak power) 400W (bar tak pise na kutiji). sateliti su puno veci uzivo nego sto mozete vidjeti na webu i u slikama, i imaju uklonjivu mrezicu. ja sam ih ostavio (mrezice) jer izgleda elegantinje i uklapa se u sobu, ali svi oni koji vole moderan izgled slobodno neka ih skinu. solidne su tezine i relativno ih je tesko pomaknuti, naravno, za svoju velicinu i cinjenicu da su izradeni od kvalitetne plastike. slijedece sto sam izvadio iz kutije je zicani daljinski iz kojeg 'izlaze' dvije zice, jedna se kopca na 3.5mm jack na zvucnoj, a drugi zavrsava d-sub15 konektorom (kao na analognim prikljuccima za monitore). sam daljinski je prilicno lagan, ali meni dovoljno tezak da se ne pomakne pri kontroli glasnoce. na njemu je 3.5mm jack za slusalice, prekidac, plava LED-ica za signaliziranje jesu li zvucnici upaljeni, te dva analogna potenciometra, jedan manji za subwoofer (bass) i drugi za glasnocu opcenito. subwoofer je jaako tezak (jedva sam ga izvadio iz kutije i stiropora), drvenog kucista, basrefleksne cijevi s lijeve strane, te metalnom mrezicom ispred zvucnika. u njega se kopca prije spomenuti sateliti i daljinski.
dojam?!? BEMTI SUNCE! to je bio uzvik kad sam ih ukopco, pojacao na 1/4 glasnoce, pustio malo basa, i bio bi pao na dupe od iznenadenja da nisam vec sjedio

zvucnici su jednostavno FENOMENALNI, mislio sam da su puuuno slabiji ali sam se jako prevario. prije toga sam imao 2.0 sistem od 120W i mogu rec da su oni naspram Z-2300 nista...
onda sam poslo starce van iz stana, da isprobam zvucnike, i navukao gnjev susjeda, a nisam se usudio pojacati na vise od 3/4 glasnoce, a da ne pricam da je bass bio na pola...
nemogu nista drugo reci nego da se moraju poslusati da se dobije definitivna predodzba o njima (i mora ih se probat nosit).
ako bih ocjenjivo dobili bi max ocjenu, jer niti linija mog frenda od 240 stvarnih W nije ovome ni do koljena.