View Single Post
Staro 26.07.2003., 21:14   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Šta je šta: pošto je ovo Hrvatska i tu NE POSTOJI PRAVNA DRŽAVA osim na papiru onda ljudi mogu kupiti stvari na kojima piše OEM, tj. to je oznaka za stvari koje idu ISKLJUČIVO uz novo računalo i prednost su proizvođaču PCa radi manje cijene jer nema kutije, drivera, pa čak nekada niti najlon vrećice. BULK je varijacija na OEM koji bi možda i nekako mogao kupiti End User. RETAIL je nešto što je rijetka ptičica u ovoj državi, dobro ima CPU, VGA, CDR-Wa, ali recimo zadnji put kada sam tipu donio MaXtora u Retail izvedbi (crvena kutija, unutra jastučići u kojima je disk, maxtorovi utiliti, knjižica, ...) tip se isščuđavao satima (tip inače "godinama" radi sa HardWareom. Uglavnom Retail ti je šarena kutija, pripadajući CDe sa driverima, popratnim programima, bonus packovima, prateća literatura, promo materijal, registracijska kartica i oooooopširne upute. Što se konfiguracije tiče nisam AMD tip pa ti mogu samo reći da uzmeš 9700 Pro kako si i sam odabrao, a sad memorija ... ako misliš debelo overclockat uzmi neku bum pras tras, ali meni je nekako bolji overclock 1 Gb RAMa umjesto 512 Mb nešto malo bržeg RAMa

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote