Evo ovako upravo sam odlučio da ću dati zahtjev za adsl pa sam razmišljajući o mogućnostima adsl-a došao i do telefoniranja putem mreže.
Kako do sada sa 56k to nije bilo jako zabavno ni primamljivo zbog loše kvalitete zvuka nisam se baš previše raspitivao o tome ali sada je već druga priča...
Kopkanjem i čačkanjem po internetu shvatio sam da je jedan od boljih programa za telefoniranje Skype pa bi htio da mi potvrdite neke stvari u vezi njega (vezane za cijenu razgovora) a koje su slijedeće:
1) kada se razgovara skype to skype odnosno kada razgovaraju dva korisnika koji imaju isti program i opremu(slušalice i mikrofon) naplaćuje se samo promet koji se pri tom troši!
2) kada se razgovara skype out odnosno kada se pomoću skype programa i računala poziva fiksni ili mobilni telefon bilo gdje na kugli zemaljskoj tada je potrebno kupiti tako zvani kredit u iznosu od najmanje 10 eura koji se prilikom svakog poziva umanjuje.
Znači plaća se poziv na fiksni ili mobilni telefon+promet!
Ova dva načina su mi potpuno jasna ali neznam da li sam se preračunao ili su stvarno cijene poziva tako niske.
Ispada da kada se zove npr.
fiksni telefon u njemačkoj plaća se 0,017 eura(0,119 kn)
mobilni telefon u njemačkoj plaća se 0,2 eura(1,4 kn)
fiksni telefon u hrvatskoj plaća se 0,043 eura(0,3 kn)
mobilni telefon u hrvatskoj plaća se 0,179 eura(1,253 kn)
Molim Vas da ako imate kakvih iskustava s ovim programom ili telefoniranjem putem mreže da mi potvrdite gornje točke 1 i 2 ,a isto tako i navedene cjene!
Ako možda znate nešto više o cijenama(npr. koliko se MB prometa potroši za sat vremena razgovora u skype to skype načinu) i da li se sve to isplati molim Vas recite!