View Single Post
Staro 24.07.2003., 14:23   #6
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Fala dečki! eto da podijelim svoja iskustva sa vama ovdje, da vidite svi da je RAID stvarno genijalna stvar. Dva mala diska rade brzo kao ili još brže od jednog najbržeg IDE diska kojeg trenutno možete kupiti. Da bar svi mi imali brzi RAID-0....

Seek time je manji, iako ne znam zašto, ali je. Access time se prepolovio. Random write se poduplao (nije 8MB/s, već 15MB/s)! Moram priznati da ne znam koji je pravi i kvalitetan software za mjerenje brzine diska. Ali jedno sam zaključio - ATA100/133 RAID kontroleri nisu u stanju izdržati brzinu dva diska u RAID-0 polju da ih se maksimalno iskoristi. Brzina diska je gotovo ista od početka, pa do ruba (read je nekih 80ak MB/s). Možda će to biti S-ATA RAID kada više diskova bude dostupno...

I ja bi Pajo volio dva Raptora u RAID-0, ali ne za po doma, hehe! Više volim ova dva JBa koji se jedva čuju. Primjetio sam da ako diskovi duže vremena (par mjeseci) rade na visokoj temperaturi da će prije postati glasni.... :confused:

I prilažem Vam screenshot iz Sandre... znam, nije pravi benchmark, ali savršeno služi za usporedbu sa ostalim sistemima.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	moj_raid0 - med0.gif‎
Views:	205
Size:	48.3 kB
ID:	419