View Single Post
Staro 15.09.2006., 09:27   #139
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
nisi razumio, nisam ja indicirao da se on trebao zaustaviti, nego samo naveo da je bilo primjera kad su se vozači zaustavljali (ovdje ne mislim isključivo na f1), niti ja umanjujem njegove rezultate, samo ih gledam kroz nešto drugačiju prizmu nego ti.
ali ne možeš mi reći da ti ne bi bilo draže da je imao protivnika kao alonso ili raikkonen od početka karijere

i zato je vrlo nezahvalno uspoređivati, sportaše općenito iz, različitih razdoblja...i za nekoga tvrditi da je najbolji ikad, slična je stvar sad u tenisu - (sampras/federer)..........košarci...skijanju.... itd. itd. osim toga kvaliteta protivnika je jedino mjerilo za veličinu uspjeha, kaj da npr. sad federrer strga nogu (bespovratno) nadal dobi tumor na mozgu (nedaj bože, samo ilustrativno činim pretpostavku) i recimo ljubo osvoji sve grand slamove u narednih 5-6 gonina, bili on time bio najbolji ikad? naravno da ne........ili recimo ako se janica sad povuče i personica sljedećih 7 godina osvaja svjetski kup, bili to nju učinilo najvećom svih vremena? ne..........

razumiješ zašto je to vrlo nezahvalno...., i još jednom ovime ne umanjujem šum. uspjeh i sve rekorde koje je ostvario, siguran sam da je neki drugi vozač bio na njegovom mjestu da nebi ostavrio to što je napravio šum. to je jasno. i zato je njegov rezultat velik i neosporiv: statistički gledano on je najuspješniji vozač u f1 do današnjeg datuma,

no,

recimo zašto gilles villeneuvea također smatraju jednim od najboljih, a čovjek ima tek 6 pobjeda? očito postoji nešto bitnije......

fangio,stewart,lauda,senna,prost,schum - ja bi te vozače označio kao nekakvu kremu f1 do danas, svaki je oblježio svoju epohu na svoj način

eto upravo nabasao na neprovjerenu vijest, pa to uzmite sa rezrevom - navodno bernie kuri vatricu oko eventualnog šum. prelaska u renault, iako mi ovo zvuči totalno van svake pametii, ali bilo bi zanimljivo, zar ne? da se totalno pomiješaju karte: alonso-mclaren, raikkonem-ferrari, šum- renault. šteta što se neće dogoditi.......

Zadnje izmijenjeno od: glista. 15.09.2006. u 10:13.
glista je offline   Reply With Quote