View Single Post
Staro 15.09.2006., 08:20   #16
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Imitator Pregled postova
Ja živim u Ilici, točno preko puta kina "Apolo".....razumijem te u potpunosti o čemu pričaš.........inače sad trenutno nešto rade na zgradi gdje je bio Apolo, ali čisto sumnjam da radovi imaju ikakve veze s nekim kinom.....kakve sam sreće otvorit će poslovnicu Ve-Mila....: giljotin

E' onda te budi sramota jos vise da nisi spomenuo izvorni i prvobitni naziv tog kina : Kino Kozara.

Apolo je skoro pa novije vrijeme naspram zlatnih dana Kozare.

Kozara je bila kultna no1 destinacija za Bruce Lee-a i sve Hongkoske filmove koji su tada usli u zemlju. Kao i svi hitovi. Tada su se drugacije rasporedjivali filmovi po kinima. Kad je preimenovana u Apolo, napravili su dvije sanacije. Druga je imala jednu od najboljih klimatizacija u gradu, jer su gabariti kina bili idealni.

Kozara (Apolo) Cental, Jadran, Gric, djelomicno Lika... to su mali kinematografi koji su imali atmosferu mali privatnih projekcijskih dvorana, posebno Gric.

Kino Balkan, danasnja Europa, uvjek je imao posebno mjesto radi svog interijera i foajea.

Lika je inace imala tik iznad samog kina, na otvorenom Ljetne
nocne projekcije. To je bila posebna atmosfera. Simisi koji lete tik iznad glave i lagani vjetar koji je lagano sarao medju publikom.

Vec se sad vide komentari koji se cude sto fali Cinestaru, takvih ce biti jos vise i vise dok ne izbrisu i jedno ovakvo pitanje u buducnosti.

Neka sve prodaju bas me briga, za ljude koji kradu iz Saborskog WC-a drzace za papir, pribor za jelo i mikrofone (koju su sad sarafljeni po novom) sto ocekivati? Bili i bit ce najbolje sto novac moze kupiti.

Ionako se skoro pa nema sto ni pogledati. Kad su ubili Kinoteku mogu slobodno i Europu. Borgije ne drze puno do kulture.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 15.09.2006. u 08:47.
Visage je offline   Reply With Quote