Citiraj:
Autor bmikec
Imam pitanje u vezi bloka s linka, naime ideja je ok s bušenjems boka, al kako si uspio tinolom zatvoriti te rupe? jel se to tako lako da, odnosno dali je tinol kao i cink, znaći kada se zgrije da je živ kao živa :-)
|
Blok je prvo izbusen onako kako je nacrtano, zatim su izglodani spojevi izmedju tih rupa da bi se dobio labirint. Izrezao sam bakreni lim, lagano se reze skarama, ocistio ga, ocistio mjesto na bloku gdje cu lemiti, stavio lim preko i zalio tinolom. Istina tokar je izglodao kanalic tako da lim bas sjedne, ali prije toga sam napravio blok samo lemljenjem lima sto je malo teze jer se pomice.
Tinol je zica za lemljenje, neki to zovu cin, cink... ja to nekad zovem tinol.
Citiraj:
Autor bmikec
gdje si uspio naći tokara da ti sredi blok? cijena? 
gdje si nabavio onakav radijator za hlađenje, također s linka??
|
Tokara nisam ja nasao, vec lega ima svog legu koji je tokar

Obzirom koliko malo posla ima mozes naci bilo koga i zamoliti da ti to napravi, ne bi trebalo biti skupo. Veci je problem nagovoriti tokara da se zeza sa tim.
Radijator sam najteze nabavio, dobio sam ga od jednog lika koji radi klime i jos sam ga morao rezati, pa spajati cijevima. Inace su se ljudi snalazili na otpadu, imas od automobila, klima i sl. dao sam ti dvije adrese gdje ima takvog otpada. Mozes radijator i kupiti.