View Single Post
Staro 13.09.2006., 20:45   #139
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma kakav crni pleksiglas Sto se zalemi to je sigurno:

A ovdje ti je jedno staro vodeno koje sam radio jos za Socket A (to si mogao i vidjeti ako si procitao cijelu temu), koje je radjeno busenjem i glodanjem da se spoje kanali. Zapravo se moze napraviti sve stolnom busilicom, nece ispasti najljepse ali se ionako zalemi. Pazi kad busis bakar, jako se zagrije i vrlo lako pukne svrdlo.

http://web.vip.hr/z.lasinger.vip/index.html

Friend je sam napravio blok za P4 i super je zadovoljan. Jednostavno je uzeo komad bakra (mislim 1cm debljine) i izdubio ga slicno kao na prvoj slici samo bez labirinta, samo rupa, koja nije glatka jer je radio svrdlom i glodao buslicom. Poslije je napravio jednaki poklopac kao i ja i donio kod mene pa smo zalemili. Zalemio sam tako sto sam stavio na plinski stednjak blok, kad se zagrijao lagano na potrebna mjesta nanio tinol i poklopio ga sa poklopcem. Naravno mjesta gdje se lemi sam izmirglao i nanio malo paste.

Btw, zbog cega zelis raditi vodeno? Koji procesor imas? U ono doba kad sam ja radio svoje prvo vodeno nije bilo heat pipe hladnjaka, a Thunderbird se grijao kao lud (kao P4 ) Danas mozes kupiti A64 ili Core koji se ne griju jako i jos mozes staviti hladnjak sa heat pipe-om i sve super.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 13.09.2006. u 21:02.
LAcy je offline   Reply With Quote