1989. Suzuka zadnja šikana prije strata i cilja, Prost i Senna u McLarenu. Prost vodi i ima prednost u prvenstvu, Senna je nešto brži, Prost ostavlja vrata otovrena Senna ulazi a Prost zatvara, rezultat: oboje izlijeću. Prost odustaje, Senna vozi dalje pobjeđuje no na kraju je diskvalificiran ( predsjednik tada FISA francuz), zbog DQ-a Prost postaje prvak. Slijedeće godine ista staza ali druga predispozivcija Senna je vodeći Prost u Ferrariju ima prvu poziciju na startu, Senna se u prvom zavoju zabija u Prosta oboje izlijeću Senna prvak.
dečec dragi

puno žuči pljuješ po Senni (ja sam inače Prostovac) i pri tome zaboravljaš da je Schumacher prvi naslov 94 posvetio Senni jer mu je Senna bio idol.
pročitaj kaj sam ja napisao nisam rekao da je jedino Schumacher radio sranja.
I da mogao bi ljude ne vrijeđati ( tu mislim na kita labudova)
Isto tako rekao sam da niti su Irvine niti Barrichello bili njegova klasa, to su bili Frentzen, Hakkkinen, Villeneuve u najboljim danima, Alonso, Raikkonen.
Schumacher nije verbalno napdao nego fizički bolidom na stazi
Samo izlažem zašto neće po meni biti najveći, nisam ni Sennu volio ali ga poštujem kao velikog vozača isto to je sa Schumacherom.
Kaj se tiče bodva zaboravljaš d aje tek 1991. uvedeno 10 bodova za pobjedu a 2005. 8 za drugo mjesto.