nVidia (koja neće uč više nikad u moj komp) tako da sad nakon svih vaših postova, pomoći, savjeta itd neznam na što bi se odlučio..
Moram sve stavit na papir, i onda vidjet što će mi više odgovarat (nakon cijele kante miša i tipkovnice moram kupit monitor koji košta cca 3000kn što mi isto dolazi na taj papir)..
E sad malo ću progugalt, pogledat, razmislit i onda ću stavit 2 konfe:
prva je AMD
druga je Conroe
pa ćete napisat dal su sve kompomenete ok, best buy.
Veliko hvala svima na pomoći puno ste mi pomogli sad je sve ostalo na meni, kad postanem vlasnik jednog od toga napravit ću mali review i moje mišljenje i objasnit cijelu situaciju možda pognem nekom koji ima isto problema kao ja oko kupnje novog stroja..
: cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 -->
Evo ovako da malo objasnim situaciju i moje mišljenje i razmišljanje:
Dakle ja sam planirao uzet sve novo, apsolutno sve
AMD imam od 2001 Kad sam kupio Duron 1GHz, i od tad nadograđujem stalno..
U zadnje vrijeme love nije baš bilo pa nisam mogao nastavit i došao sam sad do toga da ću sve prodat i kupit sve novo i ostavit se mjenjanja bar 1,5-2 god., a što će biti nakon toga neznam niti se želim opterečivat sa time.
Kako imam sad 2500+, 1GB ram ,6800LE to je polako pregazilo vrijeme nema više što se nadogradit a niti ima smisla.
Zašto sam razmišljao o AMDu a ne Intelu?
AMD imam 5 god i 5 godina ga pratim redovito, tako da sam dosta toga naučio i vidio. E sad dvosjekli mač je kupnja novog stroja jer ga uzimam na rate (36mj) tako da mi nije toliko bitno ako je nešto 200-300kn skuplje al opet nemogu previše cijene nabit.
O klokanju S939 znam čist pristojno, o Intelu ništa (mislim na Conroe), S939 je već dugo na sceni i nema više problema sa njima, Conroe je novi isto kao AM2 (koji sam otpisao jer ako bi uzeo AM2 onda bi prije pao Conroe).
Matična + proc= 500 kn više dat za Conroe koji najvjerojatnije opravadava tu investiciju al eto mora se naklokat da bi to bilo tako.
E sad da ne napišem neki predugačak post, ovaj je samo dugačak  onda ću završit polako...
AMD više volim od Intela, cijena je manja, više znam o AMDu nego Intelu, a ne bi htio eksperimentirati kao sa grafama ATI --> nVidia (koja neće uč više nikad u moj komp) tako da sad nakon svih vaših postova, pomoći, savjeta itd neznam na što bi se odlučio..
Moram sve stavit na papir, i onda vidjet što će mi više odgovarat (nakon cijele kante miša i tipkovnice moram kupit monitor koji košta cca 3000kn što mi isto dolazi na taj papir)..
E sad malo ću progugalt, pogledat, razmislit i onda ću stavit 2 konfe:
prva je AMD
druga je Conroe
pa ćete napisat dal su sve kompomenete ok, best buy.
Veliko hvala svima na pomoći puno ste mi pomogli sad je sve ostalo na meni, kad postanem vlasnik jednog od toga napravit ću mali review i moje mišljenje i objasnit cijelu situaciju možda pognem nekom koji ima isto problema kao ja oko kupnje novog stroja..
: cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///
/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///
žmnpp
|