View Single Post
Staro 09.09.2006., 22:36   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Alien Pregled postova
4pinski molex (jel se to uopce tako zove?)... dakle hocu ventove pospajati na napajanje ne preko ploce...
Opet ti velim
Danas imaš baš konektore na matičnim pločama koje imaju 4-pina, ali su veličinom kao 3-pinski, ali trunku veći.

Molex ima isto 4 žice, ali je on neusporedivo veći i i ma veće i deblje kontakte.

Molex je ono kaj ti ide iz napajanja, a ovaj 4-pinski novi ti liči ko ono kaj floppy-ju daje struje.
Citiraj:
Autor AA66 Pregled postova
imaš one adaptere ili možeš sam spojit žice, iščupaš iz tog 3 pinskog i spojiš na molex onaj 4pin(jel se to uopće tako zove, ni ja neznam) koji ti misliš , nemaš beda jer sam ja to radio dok je komp bio upaljen pa malo kratki spojevi i tak, uopće se nemoraš bojati
Baš ti je bilo to pametno radit dok je komp živ. Osim kaj si mogao sebe ubit, uvijek može nešto poći po krivu.

A žicama ti je tak svejedno od kud dobiva struju. 3-pinski ima 3 žice - +12V, ground (crna najčešće) i mjerać okretaja venta.
Dal ćeš ti vadit žice iz 3-pinskog pa trgat izolaciju pa spajat žice na molex-u ili nekako se drugačije snaći, neznam, ali bolje ti je da sve žnjore kaj idu iz napajanja, ne diraš.

Prije kupnje moš pogledat, pa vidi dal ima il nema. Links i Ve-mil su udaljeni 15-minuta vožnjom ZET-om.