Citiraj:
Autor Alien
4pinski molex (jel se to uopce tako zove?)... dakle hocu ventove pospajati na napajanje ne preko ploce...
|
Opet ti velim

Danas imaš baš konektore na matičnim pločama koje imaju 4-pina, ali su veličinom kao 3-pinski, ali trunku veći.
Molex ima isto 4 žice, ali je on neusporedivo veći i i ma veće i deblje kontakte.
Molex je ono kaj ti ide iz napajanja, a ovaj 4-pinski novi ti liči ko ono kaj floppy-ju daje struje.
Citiraj:
Autor AA66
imaš one adaptere ili možeš sam spojit žice, iščupaš iz tog 3 pinskog i spojiš na molex onaj 4pin(jel se to uopće tako zove, ni ja neznam) koji ti misliš , nemaš beda jer sam ja to radio dok je komp bio upaljen pa malo kratki spojevi i tak, uopće se nemoraš bojati
|
Baš ti je bilo to pametno radit dok je komp živ. Osim kaj si mogao sebe ubit, uvijek može nešto poći po krivu.
A žicama ti je tak svejedno od kud dobiva struju. 3-pinski ima 3 žice - +12V, ground (crna najčešće) i mjerać okretaja venta.
Dal ćeš ti vadit žice iz 3-pinskog pa trgat izolaciju pa spajat žice na molex-u ili nekako se drugačije snaći, neznam, ali bolje ti je da sve žnjore kaj idu iz napajanja, ne diraš.
Prije kupnje moš pogledat, pa vidi dal ima il nema. Links i Ve-mil su udaljeni 15-minuta vožnjom ZET-om.