19.06.2002., 07:17
|
|
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Re: Temperature prokletstvo!
Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Jeli primjećujete kolika je temperatura ovih zadnjih par dana?
Ne znam kako u Zagrebu i okolici ali ovdje u Splitu se više ovako ne može živit.
Temperatura je jučer u 13 h bila kako kažu 35°C a tek je 18.6 ,šta li će tek biti u 8 mjesecu.?
Zašto ovo pričam?
Zato što nam računala jednostavno gore od vrućine.
Sjećate se kad sam se hvalio kako moj proc radi na 30 maksimalno? E sad to više nije slučaj.Sad čim ga upalim odmah je na 33°C a nakon par sati rada 39,što u svakom slučaju nije malo.
I još nešto ,ne znam kome je gore meni ili njemu.
Prva stvar ja se znojim ko prase i dlanovi mi plivaju u vodi tako da uopće ne mogu tipkati niti bilo što raditi. A zrak koji se nalazi u sobi koja je rezervirana samo za računalo( spavam u drugoj) je prosto nepodnošljiv i zagušljiv. Nakon samo pola sata rada jednostavno se unutra ne može disati.
Meni je računalo najintenzivnije radilo noću no sada i to pada u vodu jer se ne mogu koncentrirati na rad kad mi je užasno vruće.
I sad nek mi neko kaže blago dalmošima imaju more.
E pa mrzim more, mrzim kupanje, mrzim vrućinu ali ipak malo manje nego što mrzim nogomet . Ljeto definitivno nije rezervirano za nas informatičare.
BTW zašto sam vam sve ovo namljeo?
Pa pogledajte malo temperaturu proca i sistema pa malo rspravimo o svemu tome jer ja mislim da je krajnje vrijeme za to.
Za početak ja sam svoja oba ventilatora preusmjerio samo na izbacivanje zraka iz kućišta jer mi se čini da je to bolja ideja od ubacivanja friškog zraka unutra.Ionako ga iz sobe nema gdje uzeti.
Kako se ova klima razvija slijedeće ljeto ćemo kolektivno naručiti vodeno hlađenje za sve.
Pozdrav iz unbelivable vrućeg Splita
P.S Da nema piva ni vrag ne bi izdržao
|
Grdo je, nema kaj... kao i svake godine. Ja sam presao na ljetni rezim rada - spustio proc s 1700 na 1600mhz... i smanjio vcore.
O.
|