Citiraj:
Autor Vasili
A jel može i jedna LNB glava ili trebaju 2? Koliko sam skužio, s jednom glavom imaš manje programa i ne treba ti Diseq uređaj...
Našao sam dvostruki LNB, tj. sa dva izlaza. Jel on može hvatati dva različita signala?
Jel kvaliteta LNB glava varira ili su sve tu negdje?
Jel dolazi do gubitka signala, tj. utječe li duljina kabela na njegovu kvalitetu?
I hvala na postu, sve što me je zanimalo 
|
ovako, kao prvo u nazivu LNB glava, ovo glava ti je nepotrebno.
Sto se DISEqC-a tice, vrlo dobra investicija. Istina na jedan tanjur mozes staviti i do 16 LNB-ova ali onda se vise isplati rotor.
DISEqC ti je switch koji ti prebacuje izmađu LNB-ova....
npr. imas 3 komada zakrenuta pod 3 stupnja i preko jednog kabla i s jednom antenom hvatas npr astru, eutelsat i hotbird jel su i ta 3 satelita 'zakrenuta' pod 3 stupnja a tako se i njuhovi signali odbijaju od parabole.
Sto se tice LNBa sa 2 konektora to ti sluzi tome da spojis 2 neovisna receivera na njega (recimo ss2 u tvojoj sobi i receiver kod starog u dnevnom boravku) i on hvata signal sa samo jednog satelita.
Kvaliteta LNB-a varira i to ti je na njemu napisano., Napisani su gubitci u dB (decibelima). ima ih od 0.9 do 0.2.... uglavnom sto ti je taj broj manji to ce ti kvaliteta signala biti veca.
Na gubitak signala ti sva utjece, koji je LNB, dali ima diseqc i koliko kabla imas, pa cak i koji je, ali to ti je uglavnom zanemarivo....
toliko od mene....