View Single Post
Staro 05.09.2006., 20:00   #1
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
7900GTX 3dmark artefakti/brejkanje

I tako ja ubo XFX 7900gtx, sav sretan je strpo u komp, upalim, sve radi ko bi reko. Odvrtim 3dmark05, 3dmark06, sve super. To je bilo jučer u jutro. Za***avo se malo s kompom, navečer idem opet odvrtit 3dmark06, odvrti prva 2 testa, i zapne na CPU testu - crni ekran. Ja gledam šta je ovo (a proc bio klokan na 2600), stavim proc na default - opet isto.

Slijedeći put (i od tad svaki put) odvrti test do kraja, ali kad završi test zacrni se ekran, pa se čuje tk tk tk ko kad mijenja rezoluciju, pa se pojave neke ikone, pa opet tk tk tk pa se pojavi još malo desktopa, pa opet i tako stalno ko da mijenja rezoluciju. Jedino pomaže restart kompa. Ja već LUD. Reko idem odvrtit ostale testove, isključit CPU testove. Prva 2 odvrti normalno, a na zadnja 2 (HDR testovi) baca artefakte (na nekim dijelovima testova, ne stalno), i na kraju drugog se 'zbrejka' kao nakon CPU testa. U windowsima radi normalno, igre još nisam isprobao, to ću sad (tj. jesam igrao StarCraft )

E sad da kažem šta sam već isprobao (btw svi taktovi su na defaultu, grafu nisam ni probao clockat): Clear cmos, reinstall wina (to sam tako i tako morao), 3 različite verzije drivera, izvadio grafičku i očistio utor, napajanje za grafu je bilo direkno 6pinsko iz chiefa, pa sam to izvadio, i stavio onaj 6 pinski na 2x molex konverter (tako se trenutno napaja), senzor na grafi kaže 50 stupnjeva (u idleu) (sve ostale temperature su ok), everest kaže da su svi naponi OK. Downclockao GPU i Memu za 100 mhz, ista stvar.
Ne znam šta da radim, jučer u jutro je radila ok, danas ne radi ok. Jedino mi pada na pamet promijeniti napajanje (trenutno ovo iz siga), i odnijeti grafu kod nekog da je isprobam (ne znam kod koga...). Neki savjet?
Stvarno se nadam da nije otišla grafa jer je moram slat u xfx onda...

Sorry na dugom postu.

Edit: FEAR: MAX detalji smrzne se, HIGH detalji artefakti po podu i zidovima

Zadnje izmijenjeno od: Crais. 05.09.2006. u 20:55.
Crais je offline   Reply With Quote