View Single Post
Staro 05.09.2006., 17:49   #56
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
E micro, jesi ze zaje*o, pazi kaj si napisao:
Citiraj:
Autor micro
a kaj se tiče ecs-a največi je jer proizvodi oem za velike firme i onda može biti velik ali to nema veze sa proizvodnjom ploča za mase i to mu je valjda usput
Ploča za mase nije ona koje kupuje firme i obični ljudi? Pa firme je su masa, normalni ljudi jesu masa, Oc-eri su manjina i to kakva...

Ti si pobrkao ploče za extreme OC-ere (o tome kasnije) i "normalne" ploče. ECS nije smeće samo zato jer nemreš OC-at nit za jedna megaherc.

Jedna ECS ploča sa npr. NF4 chipsetom će na defoltu biti iste brzine ko i DFI, EPox, Asus i ostala bagra, eventualno sporije za kojih 1-5%, ako i toliko.

Na defoltu će ploča raditi normalno više godina, kao i svaka druga. Ako je tebi problem što neka ploča dođe 300kn i odma zbog cijene ne valja, tvoj problem...

DFI je razvikan i ima i on svojih problema. A daleko da je layout savršen, pogotovo kad moraš upiknut 4 štekera više na matičnu da bi ona dobivala normalan napon?

A i što se tiče OC-anja, nije ni on tu za koplje jači od ostalih, Asus-a, Abita i Epox-a. Jedan OC-ani proc će ti delat isto na DFI-ju kao na EPox-u ili Abitu/Asus-u. Samo kaj DFI košta 1200kn, pa onda ko ju kupi mora govorit kako je puno bolja od drugih, a nije (99% neće primjetit razliku).

A ja, koji kupim ploču za 400-600kn ispadam "bedak" koji je kupil sve samo ne DFI i moj se komp biti sporiji. Ma daj...

Da se ispred tebe stave 2 kompa, u jednom ECS ili nedaj Bože, npr. Soltek (100kn skuplje od ECS-a bila prije) i u drugom DFI matična i pusti te da radiš u windowsima, ko da bi ti vidio razliku u radu?
I evo kada sam se već dotaknuo Solteka - po meni proizvođač broj 1 - jeftino, ultra stabilno, nema problema sa kompatibilnosti memorija i za OC spremno konkurirat DFI-ju. Pogledaj si samo testove kako se Soltekica sa KT890 chipsetom nosila sa DFI-jem kada je izašao soc. 939 (imaš test tu na PCE-u, davno je to bilo). OC-ani proc je na solteku imao manje Mhz a u dosta testova je bio jači od DFI-ja...

Naravno, sada su druga vremena, Soltek je prestao proizvodit matične, a DFI je prenapuhan...