Citiraj:
Autor crn
Što se tiče Traffic control-a u uputama piše da on radi samo ako se veza uspostavlja direktno preko se555 a ne preko računala (dialup veze)...
|
Naravno. Al ja bih reako da 555 ima problema sa Traffic Controlom zbog slabog procesora koji je ugrađen u router. Mislim da je Traffic Contol toliko optereti procesor routera da ovaj ne može "prožvakati" sve kalkulacije (brojanje prometa) i zato dolazi do zagušenja veze i velikog pinga. Laički rečeno, Traffic Control je kao neki slabo propustan filter za podatke, stvara se usko grlo. Zato taj router nije konkurentan na tržištu i navodno prestaje njegova proizvodnja.
Za Ivan_1:
Da bi znao da li ti radi Port Triggering, moraš ga uključiti. To je opcija koja je, recimo, alternativa Port Forwardingu (koji radi OK). Naime, Port Forwarding omogućuje propuštanje željenog porta prema točno određenoj adresi u Intranetu. Dva su osnovna problema: prvi, lista unosa je ograničena i drugi, port se može otvoriti samo prema točno određenoj adresi u Intranetu. Prema tome, ako ti računala u Intranetu dobivaju IP adresu prema DHCP-u, automatski, Port Forwarding ti nema smisla jer se adrese mjenjaju a on otvara port prema samo jednoj fiksnoj adresi.
Tu pomaže Port Triggering koji "proširuje" listu (broj unosa) za otvaranje portova i to višestruko jer tako otvoren port je otvoren generalno za zve IP adrese u Intranetu, za sve klijente, neovisno o njihovoj IP adresi koja ne mora više biti fiksna i može se odrediti i automatski preko DHCP-a.
Problem je u tome što meni Port Triggering ne radi i kada npr. otvorim TCP 50001 i UDP 50002 za e-Mule te snimim postavke, portovi su i dalje zatvoreni za sva računala u lokalnoj mreži. Pitanje je zašto???