View Single Post
Staro 15.07.2003., 21:48   #8
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Ma molim vas !

shared folders-->shares.
ako ne postoji domena, nego su svi na radnoj grupi administratorske shareove ti nitko ne vidi, a pristupiti im se može samo ako netko baš zna sharename, administratorski login name i password za tvoje računalo. (dobro, ima izuzetaka i malo je složenije, ali to je to.)
ako si na domeni, svi s potrebnim ovlastima mogu to vidjeti (domain administratori i sl.)
ako si fakat paranoik, vidjeti ti mogu i oni koji posjeduju administratorske alate (Ideal Administrator, Hyena i sl.) jedino rješenje koje ja mogu smisliti (a meni itekako treba) je neki firewall koji se može dobro postaviti za LAN. trenutno si ga tek tražim... bezuspješno jer su svi optimizirani za Internet. ako netko nađe, trebam.
ajd da malo proserem i o filesystemu. Prednosti NTFS-a u ovom slučaju baš i ne dolaze do izražaja. oni credentialsi i slične stvari su odlične kada postoji više korisnika na jednoj stanici, ili više remote korisnika, ili kada je dobena dobro konfigurirana s fiksnim korisničkim profilima. kada se radi o ovakvoj mreži to baš i nije od velike pomoći. ostani na FAT32 i stalno si gledaj u computer management-->shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel.

baš se sluša Steppenwolf - Born To Be Wild
e, marac... smijem drpit ideju? pliiiiz?
-->
kaj je vama ' zar ste svi paranoični? ovako... bez obzira na filesystem ono što šeraš moraš sam odrediti da želiš šerati. dakle, za sve i jedan folder koji želi samo desni gumb sharing i bok.
sad pravi pain in the ass... administratorski shareovi. to bi ti bili C$, D$ i slično. nije ih pametno isključivati, ali je moguće pod XP iz computer management-->shared folders-->shares.
ako ne postoji domena, nego su svi na radnoj grupi administratorske shareove ti nitko ne vidi, a pristupiti im se može samo ako netko baš zna sharename, administratorski login name i password za tvoje računalo. (dobro, ima izuzetaka i malo je složenije, ali to je to.)
ako si na domeni, svi s potrebnim ovlastima mogu to vidjeti (domain administratori i sl.)
ako si fakat paranoik, vidjeti ti mogu i oni koji posjeduju administratorske alate (Ideal Administrator, Hyena i sl.) jedino rješenje koje ja mogu smisliti (a meni itekako treba) je neki firewall koji se može dobro postaviti za LAN. trenutno si ga tek tražim... bezuspješno jer su svi optimizirani za Internet. ako netko nađe, trebam.
ajd da malo proserem i o filesystemu. Prednosti NTFS-a u ovom slučaju baš i ne dolaze do izražaja. oni credentialsi i slične stvari su odlične kada postoji više korisnika na jednoj stanici, ili više remote korisnika, ili kada je dobena dobro konfigurirana s fiksnim korisničkim profilima. kada se radi o ovakvoj mreži to baš i nije od velike pomoći. ostani na FAT32 i stalno si gledaj u computer management-->shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel.

baš se sluša Steppenwolf - Born To Be Wild
e, marac... smijem drpit ideju? pliiiiz?

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote