Citiraj:
Autor Panzer
Kad smo vec kod njupanja prostora, ne smeta mi velicina windoza i to, ali me smeta kad si zauzmu prostor na disku s podacima...
Pogasio sam sys restore, koš za smece za taj disk al jos uvijek kaze da je system reserved space. I to ne bas mali kak mi se cini...
Kak da to maknem, zivcira me. 
|
To ti je MFT (Master File Table). Ako ga hoćeš "maknuti", zinstaliraj si Eraser, desni klik na željeni disk/particiju i deni
Erase Unused Disk Space. S tim da u postavkama Eraser-a, staviš uključenu opciju za samo
Free Disk Space and MFT, dok
Cluster Area i
Directory Entries isključiš. MFT nemreš isključiti i on zauzima oko 20 do 25% od ukupne veličine diska/particije. Nakon kaj Eraser oabavi svoje, deneš defragmentirati tu particiju. MFT ti bude posle (nakon kaj ponovno pokreneš komp) opet na toj particiji, ali ovaj put na kraju, a ne između podataka.
Citiraj:
Master File Table or MFT is the place where information about every file and directory on an NTFS volume is stored. The MFT is in essence a relational database table, containing various attributes about different files. It acts as the "starting point" and central management feature of an NTFS volume--sort of a "table of contents" for the volume, if you will.
|
Evo primjer, kak to zgleda...
.JPG)