View Single Post
Staro 03.09.2006., 15:14   #15
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Panzer Pregled postova
Kad smo vec kod njupanja prostora, ne smeta mi velicina windoza i to, ali me smeta kad si zauzmu prostor na disku s podacima...
Pogasio sam sys restore, koš za smece za taj disk al jos uvijek kaze da je system reserved space. I to ne bas mali kak mi se cini...

Kak da to maknem, zivcira me.

To ti je MFT (Master File Table). Ako ga hoćeš "maknuti", zinstaliraj si Eraser, desni klik na željeni disk/particiju i deni Erase Unused Disk Space. S tim da u postavkama Eraser-a, staviš uključenu opciju za samo Free Disk Space and MFT, dok Cluster Area i Directory Entries isključiš. MFT nemreš isključiti i on zauzima oko 20 do 25% od ukupne veličine diska/particije. Nakon kaj Eraser oabavi svoje, deneš defragmentirati tu particiju. MFT ti bude posle (nakon kaj ponovno pokreneš komp) opet na toj particiji, ali ovaj put na kraju, a ne između podataka.

Citiraj:
Master File Table or MFT is the place where information about every file and directory on an NTFS volume is stored. The MFT is in essence a relational database table, containing various attributes about different files. It acts as the "starting point" and central management feature of an NTFS volume--sort of a "table of contents" for the volume, if you will.
Evo primjer, kak to zgleda...
McG je offline   Reply With Quote