Ako misliš Linux stavljati na konfu iz siga - to ti je bacanje resursa. Ovo što si nadrobio u sigu je ultimate gaming stroj.
A sad zaozbiljno: novije distribucije već poprilično dobro prepoznaju hardware. Ja sam čekao nešto novije da instaliram na laptop i napokon sam dočekao: Ubuntu 6.06 već dosta toga prepoznaje "out of the box", a za ostalo sam uspio naći drivere, podršku, te način kako podesiti i prilagoditi sebi. No, ako nemaš iskustva, očekuje te puno googlanja, istraživanja, a u početku i prihvaćanja kompromisa (kad ne uspiješ sve podesiti baš onako kako želiš).
No, pravo pitanje koje si moraš postaviti je: "Treba li meni Linux?" i "Što mislim raditi s Linux-om?"
Što se ove dvije distribucije tiče: SuSE mi se čini nešto ozbiljniji (a i uvijek je bio user friendly), no ima neke specifičnosti, te nestandardnosti (neki path-ovi nisu uobičajeni, yast package manager nije standardan i samo se koristi u SuSE-u i sl). Možda da razmisliš o Fedori (RedHat) ili nekoj Debian based (Ubuntu, npr.) distribuciji koje su ipak nešto standardnije.