View Single Post
Staro 01.09.2006., 01:37   #1
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Moj review: Samsung 250Gb SataII HDD (2504C)

Ponukan svakodnevnim pomanjkanjem prostora na hardu (sada bivši Samsung 160Gb 1614N ATA), odlučio sam se na zamjenu i kupnju opet Samsunga, ovaj puta 250Gb modela, SataII, oznake 2504C.

Ovo pišem jer se koplja lome oko odluka koji disk kupiti ovdje na forumu, sve zanima kakvi je koji disk, a ja ću iz prve ruke reći par rečenica o ovom Samsungu...

Krenut ću sa bivšim 160gb modelom... taj hard koji je naslijedio Seagate barracudu 120gb 7200.7, je bio melem za moje uši.. Disk je JAKO tih, nije uopće u istoj klasi sa Baricom... Da ne govorim o manjem zagrijavanju od nekih 10c i to bez venta na njemu, dok je barica bila hlađena 8cm ventom....

I tako, zbog pozitivnog iskustva sa tim Samsungom, kupim novoga...

Dizajnom i veličinom identični, razlikuju se samo po naljepnici...
Brzinom rada, ovaj novi je i brži.. to je ovako odokativno, pošto nisam stigao baciti nikakav softverski test.. Folderi se trenutno otvaraju, nema zastajkivanja... napominjem da nisam radio friški install windoza, već sam samo Acronis true Imageom prebacio particije sa staroga na novi hard.. Svaka preporuka za taj program. Za rad s particijama i sličnim operacijama po disku, ocjena 5.

znači prvo, brzinom je malo brži od starijeg brata...

drugo, najviše me brinulo kakav će biti po pitanju buke... i tu dolazi iznenađenje.. pozitivno naravno
Hard je tih nevjerojatno. Tiši od staroga. ako ću na ljestvici od 1do10, gdje 1 predstavlja jako tiho, onda je 160gb bio na 2 a ovaj novi na -1.

treće, temperature, ovdje već nisam ni sumnjao da će biti loše... što da vam kažem, evo u ovo doba noći, nakon COD2 na netu, i surfanja netom, temp mu je 31c. : evil : Ne ide dalje od 33c. napomena: na hardu nema nikakvog venta koji bi po njemu puhao, jedino na kućištu postoji jedan 12cm vent koji izvlači zrak iz kućišta i stvara lijep protok zraka kroz case..

zaključak: Two thumbs up! : goood :
Gabre je offline   Reply With Quote